Работата не те спасява от бедност, пише днес в заглавие

...
Работата не те спасява от бедност, пише днес в заглавие
Коментари Харесай

Румъния е лидер в класацията за работещи бедни

Работата не те избавя от беднотия ", написа през днешния ден в заглавие в. " Адевърул " и цитира изследване, което демонстрира, че Румъния е преди всичко в Европейски Съюз по брой на работещи, които се намират в риск от беднотия.

В Румъния делът на работещите в риск от беднотия е бил 15,7 % през 2019 година, до момента в който междинната стойност за Европейски Съюз в това отношение е 8,9 на 100, написа изданието, като разгласява инфографика на план на фондация " Фридрих Еберт ", озаглавен " Социален наблюдаващ ".

Въпреки че обстановката в Румъния се е подобрила от 2015 година насам, страната продължава да записва максимален дял работещи, изложени на риск от беднотия в Европейски Съюз, излиза наяве от изследването. През 2015 година работещите, изложени на риск от беднотия в Румъния, са били 18,8 на 100.

От друга страна Румъния се подрежда на второ място в Европейски Съюз що се отнася до темпа на повишаване на продуктивността след Ирландия, отбелязва " Адевърул ". От 2010 година до момента темпът на повишаване на продуктивността е 42,6 %.

Идеята, съгласно която работата ти обезпечава богатство, а небогати са тези, които не желаят да работят, е минимум вярна за Румъния от цяла Европа. Всичко това се случва, макар че през последните години продуктивността на трудещите се в Румъния е повишена доста, разясняват създателите на инфографиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР