Работата на всички банки в Казахстан е спряна, съобщи в

...
Работата на всички банки в Казахстан е спряна, съобщи в
Коментари Харесай

Кризата се задълбочава: Властите затвориха всички банки в Казахстан

Работата на всички банки в Казахстан е спряна , заяви в четвъртък формалният представител на Националната банка на републиката Олжас Рамазанов.

" Агенцията за контролиране и развиване на финансовия пазар и Националната банка на Казахстан, като вземат поради провеждането на антитерористични интервенции от правоприлагащите органи и като вземат поради краткотрайните спирания на интернета , както и за отбрана на здравето и живота на чиновниците на финансовите организации и потребителите на финансови услуги, осведоми за краткотрайно преустановяване на активността на всички финансови организации ", сподели Рамазанов.
 Отново стопираха интернета и телефоните в Казахстан
Отново стопираха интернета и телефоните в Казахстан

Напрежението не стихва

Всички административни здания в столицата на Казахстан - Нур-Султан, са строго охранявани, заяви в четвъртък казахстанската държавна телевизия " Хабар 24 ", която продължава да излъчва.

" Всички административни здания на столицата на Казахстан са сложени под засилена защита ", заяви държавната телевизия.

Според началника на полицията Ержан Саденов обстановката в града е овладяна, само че все пак се вкарват редица ограничавания и е засилена защитата на публичния ред.

Ержан Саденов прикани столичани да не се подават на провокации и да запазят успокоение.
 Русия ще постанова мир в Казахстан
Русия ще постанова мир в Казахстан

Кремъл ще изпрати военни елементи

Ситуацията в Казахстан ескалира на 2 януари, когато започнаха манифестации в Жанаозен (град в Мангистауска област, в западната част на страната) против внезапно повишение на цените на втечнения газ.

След това те прераснаха в всеобщи митинги в цялата страна с стопански и политически претенции. На 4 и 5 януари протестиращите се сблъскаха със чиновници по сигурността в Алм-Ата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР