„Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в

...
„Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в
Коментари Харесай

Свиленски: Борисов да спре корумпираните си чиновници, а не парите за здраве

„ Работата на премиера е да спре корумпираните си служители в министерства, организации и държавната администрация, с цел да може парите да стигат за лекуване на българските жители. И да прочете Конституцията - кой кого избира и назначава ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в утринния блок на „ Нова телевизия ".

Според него Борисов би трябвало не да не обезпечава пари, от които се краде, а да спре кражбите.

„ Утре може да чуем, че ще затвори лечебни заведения, с цел да спре кражбите в опазването на здравето. Хората ще умират по улиците, с цел да не открадне някой от лекуването ", уточни той.

Свиленски посочи, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " има искане за чуване на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев в здравната комисия, на база писмото, с което той безусловно аргументирано осведоми за проблем органа, който го избрал.

„ Изненадан съм от незнанието и на министър-председателя, и на министрите Ананиев и Горанов за това по какъв начин действа държавната система в България. Вярно е, че министър-председателят рядко идва в Народно събрание и може би към този момент е не запомнил кой кого избира, само че ръководителят на НЗОК е определен от българския парламент и в случай че би трябвало да осведоми някой и да изиска нещо, това е Народно събрание. Недопустимо е министърът на опазването на здравето да не знае за съществуването на казуса, само че това е проблем за министъра, не за шефа на Здравната каса ", разяснява Свиленски.

Той добави, че не знае кой е заплашвал проф. Камен Плочев и допусна, че това ще стане ясно идната седмица.

По мотив напрежението сред министър-председателя и президента на страната, Георги Свиленски разяснява: „ Мислех, че министър председателят е най-информираният човек в страната. Оказа се, че не е. Не е знаел телевизия ББТ на кого е. Почти съм уверен, че зад думите на президента има и обстоятелства ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР