Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри,

...
Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри,
Коментари Харесай

Плюене и дърпане на враговръзки: Скандал и напрежение в парламента

Работата на Народното събрание стартира с ескалация на напрежението и искри, откакто депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „ Възраждане “.

Градусът на напрежението се увеличи, откакто Божанков съобщи от парламентарната естрада уточни, че " макар че говореха против меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-вече ни съмняват, че са такива в това отношение ", уточни Божанков, откакто неколкократно бе преустановяван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ.
 


В пленарната зала се получи блъсканица, заради което ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде 10-минутна отмора.

На видео, публикувано от депутата от ПП-ДБ Искрен Митев се вижда, че депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев наплюва някого в пленарната зала, евентуално в имитация на Явор Божанков .



" Кой има интерес от референдум против еврозоната и НАТО, и желае да ни извади от Европейски Съюз. България подсигурява своята сигурност, като членува в най-силния съюз в света - НАТО. В нито една страна от НАТО няма война. Извън НАТО, ние бихме виждали такива подиуми, каквито виждаме в Бахмут ", съобщи Божанков. И акцентира, че " националните предатели са тези, които желаят тъкмо това. И когато " Възраждане " приказват за външна интервенция, знаем си ги - те приказваха против имунизациите, излязоха имунизирани, приказваха против еврото, НПО-тата, против меки китки. Между другото, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение ", съобщи той.

Депутатите взеха решение да прегледат на следващия ден на второ гласоподаване измененията в Закона за правосъдната власт, импортирани от Министерския съвет, който съгласно програмата беше първа точка за през днешния ден.

В дневния ред е записан план на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви отчет по отношение на осъществяване на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., съгласно което държавното управление би трябвало да промени Плана за възобновяване и резистентност в част " енергетика ".

Вносители на плана са депутатите от „ Възраждане “.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР