Работата на новото германско правителство може и да не е

...
Работата на новото германско правителство може и да не е
Коментари Харесай

Никой не иска да седи до „Алтернатива за Германия“ в новия Бундестаг


Работата на новото немско държавно управление може и да не е почнала още, само че разногласията сред партиите в него към този момент са налице. Първа причина за неодобрение стана въпросът за това коя политическа мощ къде ще стои в парламентарната зала, като крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ (АГ) незабавно отбрани репутацията на си на предизвикваща кавги.

По време на двете планувани съвещания на Народното събрание партиите не можаха сами да се схващат какво да бъде разпределението, като единственото нещо, по което имаше единодушие, бе това, че АГ би трябвало да се разположи в най-десния завършек на залата. Но нито демократичната Свободна демократическа партия (СвДП), нито консерваторите на канцлера Ангела Меркел желаеха да седнат до тях.

Отиващият си от поста ръководител на Народното събрание Норберт Ламерт се видя заставен да употребява дадената му от закона власт и да вземе решение за окончателното систематизиране. Той взе разпореди депутатите от СвДП да застанат до крайнодесните.

Първото съвещание на новия немски парламент е планувано за 24 октомври.

Говорителят на свободните демократи Нилс Дроще удостовери, че неговата партия би трябвало да застане до АГ, само че даде да се разбере, че те няма да се примирят с това систематизиране и ще продължат битката за пренасяне в центъра на залата.

Битката за място за сядане е единствено началото на бъдещите съвещания на Народното събрание, които се чака да бъдат надалеч по-спорни след влизането в законодателния орган на АГ. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР