Работата на медицинските сестри е не само да помагат за

...
Работата на медицинските сестри е не само да помагат за
Коментари Харесай

„Татко ще ме вземе“. Мед сестри споделят най-страшните предсмъртни реплики на пациенти

Работата на медицинските сестри е освен да оказват помощ за спасяването на пациенти, само че и да прекарват последните минути от живота им с тях. Често, преди гибелта, пациентите споделят такива неща, че е просто невероятно да се забравят…

„ Надявам се това да не ти се случи “

„ Работя като здравна сестра в старешки дом. Една от най-запомнящите се реплики, които пациенти са ми казвали, принадлежи на стара жена в извънредно положение: „ Децата ми ме оставиха тук да умра. Надявам се това да не ви се случи. “ — Hellkids2.

„ Татко ще ме вземе “

„ Преди работих като здравна сестра в отделението за деменция в старешки дом. „ Татко потегли и скоро ще ме вземе. “ Една остаряла жена стартира да споделя това всякога, когато я посещавах, и умря седмица по-късно. Понякога, когато се усещаше по-добре, тя си събираше багажа, сядаше на ръба на леглото и просто чакаше “, споделя сестрата на име Сико.

„ Сега ще умра “

„ Баба ми хвана ръката на здравната сестра и сподели: „ Мисля, че ще умра “. Сестрата стартира да споделя, че няма, че тя е доста по-добре и най-вероятно има още време, само че баба си отиде преди сестрата да има време да довърши изречението. Тя знаеше всичко. “ — KneeDragr

„ Страх ме е “

„ Възрастен господин. Дойде в нашия приют със застойна сърдечна непълнота <…> Целта ни беше да се уверим, че няма да страда, до момента в който умира. Бях в болничното заведение и го чух, че стартира да се задушава. Сложих стетоскопа на гърба му, само че към този момент знаех какво става. Имаше течност в белите дробове. Качих го в леглото и той ме гледаше с изражение на суматоха на лицето си.

„ Страх ме е “, сподели той, когато кислородната му маска стартира да се цялостни с розова пяна, която се стичаше по лицето му и капеше върху облеклата му. Той умря след няколко минути. И всичко, което можех да направя, беше да се грижа за него. Никога няма да не помни лицето му. ” – Тиек

„ Съжалявам. Не беше преднамерено “

„ Мъж на междинна възраст пристигна при нас в незабавното, помогнахме му и се наложи да го изпратим вкъщи. Но щом го вдигнахме от леглото, той спря да дава отговор на въпроси и сърцето му не се чуваше. Реанимирахме го и скоро той стартира да се възвръща.

Той премигна няколко пъти и лекарят шеговито сподели: „ Сър, вие съвсем умряхте пред нас! “ Тогава мъжът тъжно сподели: „ Съжалявам, не го направих преднамерено “ и сърцето му още веднъж спря. Този път не успяхме да го измъкнем от оня свят “, yourlocalbeertender.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР