Работата на журналистите в парламента повдигна спор между БСП и

...
Работата на журналистите в парламента повдигна спор между БСП и
Коментари Харесай

Новият парламент затруднява работата на журналистите, Караянчева отговори за промените

Работата на публицистите в Народното събрание повдигна спор сред Българска социалистическа партия и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Както Novini.bg към този момент осведоми, работата на медиите в новата постройка е доста лимитирана. Основната причина е, че занапред нататък няма да има така наречен кулоарни и публицистите нямат директен достъп до депутатите или членовете на държавното управление, които идват в Народното събрание.

Така да вземем за пример през днешния ден за чуване във връзка митингите пристигна вътрешният министър Христо Терзийски. Журналисти желаеха да му зададат спомагателни въпроси, само че това не съумя да се случи.

Акредитираните за Народното събрание медии имат специфична обособено зала, в която има два монитора, на които се следи самото пленарно съвещание.

Някои публицисти, които снимат в самата пленарна зала обаче са принуди да изкачват четири етажа пешком. Отделно има място за брифинги и зала за конференции.

За работата на медиите Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на разяснява, че не тя е констроирала залата. Напомни обаче, че по този начин се работи във всички европейски парламенти.

“Журналистите имат монитори, имат благоприятни условия по всяко едно време да получават информация тук от залата, където имат камери и кореспонденти. Те могат по всяко едно време да декларират предпочитание към пиарите на обособените парламентарни групи да получават информация ", изясни тя.

От думите й се разбра, че някои промени са и с цел да се избегне скупчване на хора предвид на ковид:

"Нищо не е по-различно от това, което беше въведено в предната зала поради епидемиологичната конюнктура и по принцип както се работи в европейските парламенти ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР