„Работа, работа, работа“! Това беше предизборния лозунг на ГЕРБ за

...
„Работа, работа, работа“! Това беше предизборния лозунг на ГЕРБ за
Коментари Харесай

Ицо Доков няма спиране! Нова схема в Криводол, след балдъзата иска да оправи и баджанака

„ Работа, работа, работа “! Това беше предизборния девиз на ГЕРБ за извършените през октомври локални избори. Бойко Борисов надали е предполагал, че някои от неговите претенденти ще схванат по напълно друг метод концепцията на този слоган и ще натиснат на работа, само че не в интерес на обществото, а на фамилията си.
Ярък образец за сходна “системна неточност “ в ГЕРБ е новоизбраният кмет на Криводол Христо Доков. Натрупал скандална популярност надалеч преди изборите, по неразбираеми аргументи точно той става лице на партията в предизборната акция и евентуално затова изненадващо е определен и кмет на градчето.
През миналите четири месеца обаче стартира да проличава, че някогашният общински консултант няма потенциала да извършва тази служба.
Само няколко дни след изборите избухна протест против него на хората от село Главаци. Те дали своят вот за Ицо Доков с ангажимента той да назначи за кметски наместник човек, който те посочат. На процедура обаче става друго. Кметът на Криводол не удържа на думата си и поставя на поста досегашната секретарка на кметството, което изкара хората на митинг. Тогава за първи път светна алената лампичка, че нещо не е наред с моралните качества на новия властник.
Вече станаха ясни и някои порочни практики в неговата работа в общината. Само намесата на общинските съветници попречи да се осъществя скришен проект, при който неговата балдъза Албена Иванова да стане омбудсман на Криводол и да си харчи едни 2 500 лева заплата на месец. Това бе вторият път, в който светна онази алена лампичка, показваща недъзи в ръководството на общината.
Всъщност, локалните сенатори стопираха още една скица на Ицо Доков. На 28 февруари се организира сесия на локалния парламент, на която кметът внася предложение чисто новия стадион да бъде трансфериран безплатно на гражданско съдружие ФК „ Ботев Криводол “. От докладната ставало ясно, че по този начин футболният клуб щял да има опция да притегля рекламодатели и парите да влизат в неговите сметки, а не в тези на общината, които са блокирани. Въпреки, че предлагането е било много напудрено, то не събира задоволително гласове и е отхвърлено.
Ицо Доков незабавно написа послание към жителите, което качва в уеб страницата на общината и разпраща на близки до джоба му медии за издание. В него, наедно с останалите обвинявания, написа: „ Представям това на всички поданици на община Криводол, с цел да стане притежание безхаберието и недостойното държание на част от Общинските съветници, който са срещу развиването на Общината. Общинска администрация под управлението на кмета на общината Христо Доков поставя неимоверни старания да приключи тези порочни практики за плячкосване на общината и се стреми да наложи цялостна финансова дисциплинираност, отговаряща на всички Европейски правила, като задачата е да се стабилизира финансово Общината и да може да даде на жителите си естествен и комфортен живот. Да се обезпечи една по-добра инфраструктура, която ще способства за развиването на дребния и междинния бизнес в района “. Грандиозни думи, за които по-долу от дейностите на кмета ще стане ясно, че са без наличие.
Така ли е в действителност?
Разследване на организация BulNews откри, че зад предлагането на Ицо Доков още веднъж се крие користна цел. Сдружението, което би трябвало да получи стадиона и още няколко зали за разнообразни спортове, е записано в гражданска изгода и на процедура е частно сдружение. С докладната се предложило това съдружие да получи безплатно към 48 дка повърхност, в която са вложени над 5 милиона европейски пари. Очевидно нещата не са се връзвали и по тази причина общинските съветници не са подкрепили предлагането на кмета.
Кучето обаче е заровено другаде. Познайте кой е внесъл в общината настояването от името на сдружението да бъде взета без пари на процедура цялата спортна база в Криводол? Документът е подписан от някой си Иван Иванов, доскорошен член на управителния съвет на НПО-то, а неотдавна и ръководител на УС.
Всъщност зад безличното „ Иван Иванов “ се крие Иван Петков Иванов, който е зет на Ицо Доков. Така, откакто към този момент е опитал да устрои балдъзата за омбудсман, в този момент се поставят съществени грижи и за нейния брачен партньор. Очевидно кметът на Криводол обича своите родственици, в което няма нищо неприятно, стига да не опитваше по всякакъв начин да ги уреди с пари и парцели посредством своя пост. А са минали едвам 4 месеца, откогато получи ключа на града.
Вероятно към този момент е време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да отдели повече внимание на своя кмет и да изследва неговите първи стъпки на тази служба. Много е цинично в декларация да пишеш за порочни практики и финансова дисциплинираност, а в това време да постъпваш точно по този сякаш жигосан от теб метод. Има задоволително време грешката с избора на Ицо Доков за кмет на Криводол да бъде поправена и на хората да бъде препоръчан нов човек, който знае какво значи думата морал.
Червената лампа, за която говореше Бойко Борисов, към този момент свети непрестанно и май е време за синята...
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР