Qatar Airways, един от водещите световни въздушни товарни превозвачи, обяви

...
Qatar Airways, един от водещите световни въздушни товарни превозвачи, обяви
Коментари Харесай

Qatar Airways купува товарни самолети Boeing 777 за 1,8 млрд. долара

Qatar Airways, един от водещите международни въздушни товарни превозвачи, разгласи през днешния ден ангажимент да закупи още пет самолета Boeing 777 Freighter. Сделката, на стойност от 1,8 милиарда $ по ценови листи, бе оповестена на Парижкото авиационно шоу и бе подписана от Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити, министър на превоза и известията в Катар. Когато покупката завърши, тя ще бъде оповестена на уеб страницата за поръчки и доставки на Boeing.

"Много съм удовлетворен, че Qatar Airways подписа тази забележителна поръчка за пет нови Boeing 777 Freighter, които да бъдат добавени към нашия товарен флот ", съобщи Акбар ал-Бакер, основен изпълнителен шеф на Qatar Airways Group. "Това ще усили нашия товарен авиопарк с цели 20%, което ще ни разреши да развиваме нашия бизнес и да предлагаме на новите клиенти опция да изпитат в действителност първокласна логистична услуга ", добави той.

Qatar Airways бързо разраства своите въздушни товарни транспорти, с цел да обслужва над 60 световни дестинации, трансформирайки се в един от най-големите интернационалните превозвачи на товари в света. Понастоящем компанията ръководи 23 товарни самолета, от които 16 броя Boeing 777 Freighter.

"Qatar Airways продължава да ползва смела визия да бъде водещ международен транспортьор на товари и ние сме разчувствани, че те още веднъж са избрали да построят това бъдеще с Boeing 777 Freighter. Това е огромно доказателство за неговите несравними благоприятни условия ", сподели Кевин Макалистър, президент и основен изпълнителен шеф на Boeing Commercial Airplanes. "Гордеем се с нашето дългогодишно партньорство с Qatar Airways. Ние надълбоко оценяваме техния бизнес и позитивно въздействие върху Boeing, нашите чиновници, снабдители и общности. "

777 Freighter е един от най-големите товарни самолети в света. Той може да лети на 970 километра с товар от към 100 000 кг. Клиентите от цялостен ​​свят са поръчали 217 самолета от модела, откогато програмата започва през 2005 година, в това число рекордните 45 броя през 2018 година Boeing е водачът на въздушния товарен пазар, който обезпечава над 90% от потенциала на товарите по света.

Qatar Airways употребява и цифровите решения на Boeing Global Services, в това число инструмента за поддръжка на техническото обслужване, както и решенията за ръководство на самолета и решенията за пилотската кабина, задвижвани от Boeing AnalytX. Тези решения обезпечават на личния състав на Qatar Airways достъп до информация в действително време за поддръжката, полета и употребата на самолета, с цел да се усъвършенства успеваемостта и да се понижат експлоатационните разноски на флота.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР