Пьотр Нестеров е сред най-талантливите млади български състезатели и закономерно

...
Пьотр Нестеров е сред най-талантливите млади български състезатели и закономерно
Коментари Харесай

Поредна крачка напред: 17-годишият Нестеров премина първа квалификация в Тура!

Пьотр Нестеров е измежду най-талантливите млади български състезатели и закономерно получи повиквателна за националния тим при започване на този месец, когато имаше шанса да запише дебют в Купа " Дейвис ". Тийнейджърът се изправи против Даниел Вайехо, който тази година беше достигнал до полуфиналите на юношеския Аустрелиън Оупън, само че нашето момче по никакъв метод не му отстъпи и остана на косъм от триумфален дебют, въпреки че изпитваше очевиден физически дискомфорт по време на срещата. Все отново провалянето се оказа без значение, тъй като България към този момент си беше подсигурила крайната победа над Парагвай.

17-годишният състезател пък сподели, че изцяло заслужава мястото си в селекцията на представителния отбор и след това победи с купата на Държавното състезание в зала за мъже, което се организира при доста тежки условия, защото тенисистите бяха принудени да играят при съвсем минусови температури. Това не беше по никакъв начин изненадващо предвид на сериозния напредък в развиването на младока и през тази седмица той направи нова крачка към осъществяване на най-високото равнище.

Нестеров сега се намира в египетския град Шарм ел-Шейх, където по традиция се организират голям брой съревнования от сериите " Фючърс ". Българинът играе точно на една от тях и към този момент може да се похвали с първата си премината подготовка на професионално равнище! Родният ни представител записа три следващи триумфа в пресявките, като през днешния ден преодоля съпротивата на гърка Александрос Скорилас (световен номер 1242) и по този начин откри място в главната скица.

Tам на нашия съотечественик му следва съществено тестване, тъй като ще се изправи против петия подложен Марко Брунерото, а възможна победа ще бъде задоволителна за спечелването на втора ATP точка в неговата кариера.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР