Путин се подигра със срещата на COP28 с посещението си

...
Путин се подигра със срещата на COP28 с посещението си
Коментари Харесай

Politico: Путин се подигра със срещата на COP28 с посещението си в Близкия изток

Путин се подигра със срещата на COP28 с визитата си в Близкия изток. Посещението на Путин в ОАЕ и Саудитска Арабия на фона на екологичен конгрес в Дубай наподобяваше резултата на “разделения екран ”, написа европейското издание на .

В един „ кадър “ се говореше безпределно за битката с изменението на климата. Докато различен се организира съответна среща за производството, износа и цените на петрола.

Докато договарянията за климата на COP28 в Дубай доближиха плануваната си половина в сряда, съветският водач кацна дискретно единствено на 150 километра. Неговата дестинация обаче не беше интернационалният конгрес, където публични лица обсъждаха бъдещето на изкопаемите горива.

В Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, Путин стартира късото си посещаване при двама значими бизнес сътрудници. Той първо се срещна със своя емиратски сътрудник шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. След това отиде в Рияд, с цел да се срещне с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Случайно или не, визитата на Путин наподобява като фига за световната екологична среща, която се организира единствено на час и половина път. Присъствието му подсещаше резултат на филм на разграничен екран. Климатът приказва за това по какъв начин да откаже света от изкопаемите горива в един кадър. А Путин, който има всички учредения да изпомпва нефт, в различен.

Руският нефт е този, който поддържа Москва на повърхността, откогато Путин започва специфична интервенция в Украйна предходната година. Износът на черно злато обезпечава постоянен приход, който Кремъл е свободен да харчи за възходящи военни разноски. Но цените на петрола в последно време паднаха, оставяйки Русия в несъгласие със страни като ОАЕ и Саудитска Арабия по отношение на бъдещото произвеждане.

На COP28 рядката поява на Путин на международната сцена раздруса стачкуващите.

На самия конгрес обаче близостта на Путин на практика не се усещаше.

Ръководителят на Европейския съюз по въпросите на климата Уопке Хоекстра сподели пред Politico, че „ тези, които го одобряват, ще би трябвало да обяснят за какво считат, че това е добра концепция “.

Визитата на Путин идва в под напрежение миг в връзките на Русия с богатите на нефт страни от Персийския залив.

След като доближиха рекордно високо равнище от над 120 $ за барел след експлоадирането на украинския спор, цените на петрола започнаха да падат. За да поддържат цените високи, членовете на картела ОПЕК+ се съгласиха да понижат производството и доставките.

Само предходната седмица Саудитска Арабия съобщи, че ще удължи намаляването на дневния си експорт с милион барела до 2024 година Докато ОАЕ понижи дневния си рандеман със 163 000 барела.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР