Путин изрази загриженост от “катастрофалното влошаване на ситуацията в Газа,

...
Путин изрази загриженост от “катастрофалното влошаване на ситуацията в Газа,
Коментари Харесай

Путин изрази загриженост от “катастрофалното влошаване” на ситуацията в Газа

Путин изрази угриженост от “катастрофалното утежняване ” на обстановката в Газа, подложена на обстрел от израелската войска, съобщи Франс прес.

Путин направи това изказване в телефонен диалог с турския водач Реджеп Тайип Ердоган

Според Кремъл двамата водачи “са изразили дълбоката си угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви и пагубното утежняване на филантропичната обстановка в линията Газа “.

Путин изрази угриженост от “катастрофалното утежняване ” на обстановката в Газа

Путин и Ердоган са “подчертали неприемливия темперамент на ударите по жилищни квартали и религиозни и обществени обекти ”.

“Позициите на Русия и Турция на процедура съответстват и са насочени към използването на добре известната формула за две страни, която планува основаването на самостоятелна Палестина, съжителстваща с Израел в мир и сигурност ”, добавя Кремъл.

Достъп на филантропична помощ

Руският президент към този момент прикани за “безпрепятствен ” достъп на филантропична помощ до линията Газа по време на диалог с бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва.

Русия свика съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на израелско-палестинския спор. Нейната резолюция за преустановяване на огъня се провали заради опълчването на четирима членове на Съвета.

“Бях в пъкъла ”

Така 85-годишната Йохевед Лифшиц разказва 17-те дни, прекарани в плен на Хамас. Снощи групировката я освободи, дружно със 79-годишната Нурит Ицхак поради влошеното им здраве.

Те били държани в „ паяжина “ от подземни тунели под Ивицата Газа.

Лифшиц е “съпроводена през разорани ниви “ и ударяна от бойци на Хамас, до момента в който е отвеждана към Газа от екстремистите след смъртоносната им терористична офанзива против Южен Израел. По време на нападението 1400 души бяха убити.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР