Путин и правителството на Русия трябва да понесат отговорността за

...
Путин и правителството на Русия трябва да понесат отговорността за
Коментари Харесай

Германия: Русия да понесе отговорност за смъртта на цивилни в Украйна

Путин и държавното управление на Русия би трябвало да понесат отговорността за гибелта на цивилни в Украйна. Това оповестиха от държавното управление на Германия при следващия ракетен удар против цивилни обекти. 20 души бяха убити край Одеса, откакто някои от съветските ракети удариха жилищни блокове и почивна станция.

Ракетите са блъснали 9-етажен жилищен блок. Това е станало през нощта, когато хората са спели, споделят локалните управляващи. В тази постройка са починали 16 души. Повече от 40 са евакуирани от пожарникари. В блока живели над 150 души, споделят от управата на Одеса.

" Чухме гърмежите. Живеем наоколо. Дойдохме да забележим какво е станало. Заедно със чиновниците на незабавната работа помогнахме на тези, които бяха оживели. И изнесохме тези, които за жалост не бяха”, описа Олександър Абрамович, гражданин на Сергеевка.

В последните дни Русия фрапантно усили ударите с ракети в обитаеми места, които са надалеч от фронта. Освен Украйна, редица национални държавни управления и Европейския съюз осъждат тази тактичност и огромният брой цивилни жертви.

“Армията на Путин продължава да убива вашите братя и сестри, не престават да окупират земите ви, да крадат зърното ви и бомбардират градовете ви. Вие се отбранявате самоуверено и Европа ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Няма да спрем, до момента в който не надделеете”, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Русия и през днешния ден отхвърли да се бомбардират цивилни обекти.

“Въоръжените сили на Руската федерация, в хода на профилираната военна интервенция, не работят против цивилен цели”, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Думите на Песков са в цялостен прорез с обстановката в Украйна, където съветската войска унищожи гари, летища, мостове, далекопроводи и редица други цивилни обекти и инфраструктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР