Пуснали я в Youtube предварително Десет песни ще участват в

...
Пуснали я в Youtube предварително Десет песни ще участват в
Коментари Харесай

Пак скандал! Отпадна една от песните на конкурса Бургас и морето

Пуснали я в Youtube авансово

Десет песни ще вземат участие в конкурсната стратегия на „ Бургас и морето “, откакто журито на фестивала изрази мнение, че песента „ Светъл лъч за мен “ не следва да бъде оценена, защото е нарушен регламентът на фестивала. Според него „ Нова ария е тази, която до датата на оповестяване на финалните конкурсни песни, участващи в „ Бургас и морето “, не е тиражирана, популяризирана, оповестена и обществено изпълнявана. “

До решението се стигна след поредност сигнали, че песента е качена за известно време в YouTube.

Публиката в залата няма да има опция да гласоподава, защото самостоятелният код ще бъде блокиран.

Тази година състезанието празнува 50 години от основаването. В Летния спектакъл от 20.30 ще премине неговото 40-то издание. Ще бъдат присъдени 3 награди - на журито, на публиката, както и от онлайн гласуването. Председател на журито е Йорданка Христова. 

Водещ на състезанието ще бъде актрисата Здрава Каменова. 

Първото издание на „ Бургас и морето “ е през далечната 1973-а година.

Рециталът на фестивала тази година ще включва осъществявания на песни печелили състезанието през неговите последни 5 издания.

Композиторът Стефан Диомов съобщи пред БНР: " Остана единственият фестивал, основан от една Община, която не се умори да поддържа този конкурс. Много е значимо това. Имаше усложнения, аз съм взел присъединяване във възобновяване на състезанието. Много мъчно беше. Горд съм, че толкоз доста години съм отдал на този конкурс "

Възраждането на състезанието е реалност.  Тази година ще има нова театрална визия.Поканили сме един доста забавен бургазлия, който работи в тази посока. Това е Красимир Марчев.Ще има доста забавни хора в журито, добави Димитър Маджаров, шеф на Оперативна програма " Летен спектакъл, фестивали и състезания ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР