Пунктът вече работи нормално. Това заяви пред журналисти служебният министър

...
Пунктът вече работи нормално. Това заяви пред журналисти служебният министър
Коментари Харесай

Демерджиев: ГКПП „Капитан Андреево“ вече работи нормално

Пунктът към този момент работи обикновено. Това съобщи пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който направи ревизия на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “.
Демерджиев увери, че към този момент се възвръща трафикът през пункта на българско-турската граница, изключително на хладилните камиони, които през последните дни не са били обработвани ритмично.
Министърът на вътрешните работи удостовери, че екипи на жандармерията поддържат публичния ред на „ Капитан Андреево “, с цел да не поражда напрежение сред чиновниците на частната лаборатория и Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), извършващи фитосанитарен надзор.
„ Трафикът се възвърне след намесата на жандармерията и прекратяване на тези спорове и най-различни взаимоотношения, които застрашаваха да ескалират. Жандармерията ще остане колкото е належащо, с цел да обезпечи естественото действие на пункта “, добави той.
Министърът на вътрешните работи изясни още, че част от сигналите са против чиновници на частното сдружение, заплашвали чиновници от БАБХ.
„ Казусът е юридически и мястото за неговото решение е в съда. Нито една от страните не трябва да мисли, че ще го реши тук на място “, прикани министърът. Демерджиев заяви още, че организацията по храните и нейни системи са станали обект на хакерска офанзива, източникът на която се ревизира.
Демерджиев удостовери информацията, че на пункта е имало чиновник на БАБХ с оръжие, само че той е предизвестен по Закона за Министерство на вътрешните работи и не е открито да е заплашвал някого с него.
Директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов обясни, че чиновниците на организацията четири дни не са могли да се заемат с обработката на товарите, защото хора от частната компания са били заели всички работни площадки. Той уточни още, че се търси метод да бъде подсилен потенциалът на националната лаборатория в София, която изследва качеството на храните, влизащи у нас.
На инспекцията на пункта присъстваше и заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР