Пуешкото месо е най-полезният продукт за нервната система на възрастните

...
Пуешкото месо е най-полезният продукт за нервната система на възрастните
Коментари Харесай

Кое месо е най-полезно за нервната ни система

Пуешкото месо е най-полезният артикул за нервната система на възрастните хора. Това сподели диетологът Елена Соломатина.

Според специалиста за естественото действие на нервната система организмът се нуждае от задоволително количество витамини от група В. Значително количество от тях участват в пуешкото. Основното нещо, от което страдат доста възрастни хора, е неналичието на витамин B, по-специално B12. Ако той не е задоволително, човек може да изпита неустойчивост на походката, зашеметяване.

Пуешкото съдържа здравословни полиненаситени мастни киселини. Те имат освен противовъзпалителни, антихолестеролни и антисклеротични резултати, само че също по този начин обезпечават изолираност на миелинизираните нервни нишки, от което което зависи точността и бързината на мисълта.

Тъй като пуешкото месо съдържа доста магнезий, постоянната консумация на това месо ще помогне за облекчение на раздразнителността и подсилване на нервната система. Този артикул съдържа и фосфор, който е потребен за добра памет, прецизира Соломатина.

Специалистът предлага да се яде пуешко към три пъти седмично. Препоръчително е да се готви или пече, пише .
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР