Пучистите в Габон, които извършиха в сряда военен преврат и

...
Пучистите в Габон, които извършиха в сряда военен преврат и
Коментари Харесай

Превратаджиите в Габон отвориха границите, остава полицейския час

Пучистите в Габон, които направиха в сряда боен прелом и смъкнаха от власт президента Али Бонго, оповестиха през днешния ден повторното отваряне на границите, съобщи по държавната телевизия полковник Улрих Манфумби Манфумби, представител на Комитета за преход и възобновяване на институциите (КПВИ) - публично наименование на военната хунта, представен от Франс прес.

„ Загрижени да запазим уважението към върховенството на закона, положителните връзки с нашите съседи и всички страни по света и с цел да насърчим приемствеността на държавното ръководство, като в същото време демонстрираме нашата твърда воля да съблюдаваме нашите интернационалните задължения “, КПВИ „ реши неотложно да влезе в действие повторното отваряне на сухопътните, морските и въздушните граници “ от през днешния ден, сподели представителят.

Границите бяха затворени след преврата, който смъкна Али Бонго, управлявал страната в продължение на 14 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Макар управляващите да не са отменили полицейския час, който остава в действие на цялата територия от 18:00 ч. до 6:00 ч. сутринта, „ пасажерите, идващи в Република Габон или искащи да я изоставен, ще бъдат допускани да се придвижват при показване на техния документ за пътешестване “, посочи Манфумби Манфумби.

Генерал Брис Олиги Нгема, който би трябвало да постави клетва като " временен президент " в понеделник, даде обещание в през вчерашния ден " по-демократични " институции, които зачитат " човешките права ", само че без " да се бърза ". Това стана след срещи, извършени с в интензивен порядък през последните дни с партиите, дипломатическия корпус, интернационалните организации и институции, предоставящи финансова помощ.

Новият водач на Габон сподели също, че цели да се оправи с " корупцията " на някогашното държавно управление на Бонго, чието семейство ръководи тази дребна, само че богата на нефт централноафриканска страна повече от 55 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР