Публикуваното видео с телефонни разговори е дело на структури, които

...
Публикуваното видео с телефонни разговори е дело на структури, които
Коментари Харесай

Заев: Аз съм жертва на измама на структури с антинатовски интереси

Публикуваното видео с телефонни диалози е дело на структури, които имат антинатовски ползи, които желаят да нанесат щета на нашата стратегическа цел за участие в НАТО, съобщи през днешния ден на пресконферениция в държавното управление министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, съобщи МИА.

В част от диалозите, които са оповестени, както акцентира Заев, са правени интервенции и са вадени от подтекста, като с въпроса за Македонската православна черква. В останалите, съгласно Заев, той единствено удостоверява ориентацията на държавното управление и страната към евроатлантическа интеграция.

Аз съм жертва на машинация на добре проведена конструкция, която извлича изгоди от нови тактики, форми и принадлежности на медийна дискредитация, най-често на персони и страни с евроатлантически аспирации. Това е един от тези опити за нанасяне на директна щета на нашите стратегически ползи да приключим процеса на нашето участие в НАТО. Това са добре проведени структури за разпространение на въздействие в полза на трети страни, съобщи министър председателят Зоран Заев.

Информационният уебсайт Плусинфо заяви през днешния ден, че министър председателят на Северна Македония Зоран Заев е разговарял с съветските комици Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, известни като Вован и Лексус, уверен, че приказва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с някогашния украински президент Петро Порошенко.

В клипа, оповестен от комиците в ЮТюб, те настояват, че са говорили със Заев три пъти - в края на август предходната година, през януари тази година и на 20 април. Те показват, че до публикуването на клипа Заев в действителност вярвал, че е приказвал със Столтенберг и Порошенко.

В този случай задачата съм аз. Жертва съм на моята отвореност и досегаемост за всички, сподели Заев. Той уточни, че жертви на такива лъжлив диалози са били и френският президент Еманюел Макрон, Борис Джонсън, турският президент Ердоган, някогашният грузински президент Михаил Саакашвили, музикантът Елтън Джон. Заев разгласи, че в бъдеще ще бъдат затегнати протоколите за безвредни връзки, а държавното управление в съдействие с сътрудниците от НАТО ще създаде проект за битка против акции за дезинформация и манипулиране.

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски през днешния ден на конференция в Народното събрание съобщи, че телефонните диалози, които са били оповестени в Ютюб на премиера Зоран Заев с съветски комици, са сериозен дипломатически скандал. Най-отговорен за този скандал е министър председателят Зоран Заев, само че не по-малко виновни са министърът на външните работи Никола Димитров и дипломатическият консултант на премиера Дане Талевски, сподели Милошоски. Според Милошоски е нанесена вреда освен на реномето на Република Северна Македония като страна, нанесена е вреда и на репутацията на македонската дипломация. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР