Публикувано във факти.бг: 40 камери за контрол по бус лентите

...
Публикувано във факти.бг: 40 камери за контрол по бус лентите
Коментари Харесай

Нови 40 камери ще дебнат по столичните булеварди

Публикувано във обстоятелства.бг:

40 камери за надзор по бус лентите поставят до края на месеца от Столичната община на 7 основни пътни прави в София.

Трасета, по които скоро ще има камери, са на:

бул. “Цариградско шосе ”,

бул. “Сливница ” - от Сточна гара до бул. “Петър Дертлиев ”, 

бул. “Данаил Николаев ”,

бул. “Александър Малинов - от бул. “Андрей Сахаров ” до “Цариградско шосе ”,

бул. “Евлоги и Христо Георгиеви ” - сред “Черни връх ” и “Драган Цанков ”,

бул. “България ” - сред “Гоце Делчев и “Пейо Тодоров ”

Има и една обособена зона на бул. “Константин Величков ”, сред бул. “Сливница ” и бул. “Възкресение ”. Там рейсове, тролеи и трамваите се движат в междинната лента по линията на железницата и са отделени със заградителни уреди.

От " Пътна полиция " оповестиха, че до момента, във въпросните прави, контролът се е осъществявал от катаджии, защото камерите за скорост не могат да бъдат употребени за такива нарушавания.

Новите устройства няма да снимат единствено нарушителите, а всички. След като бъдат отсети всички прегрешили, фотосите с тях се ще изпращат към " Пътна полиция ", където ще се постановат санкциите. Така и контролът ще стане денонощен.

От Столичната община напомнят, че лентите са ясно отделени от другите платна с жълта багра и надписи на британски език, а и с основни букви BUS. Има и знаци, които предизвестяват за тях.

Статистиката сочи, че през предходната година за шофиране по столичните бус ленти са санкционирани 3133 водачи, те са платили по 50 лева за нарушаването.

Само от началото на 2019-а до момента са глобени 1665 прегрешили водачи, дръзнали да минат директно и да избегнат трафика.

Сигнали за каращи в бус лентите могат да се подават на тел. 112, както и на Фейсбук страницата на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР