Публикувано днес експресно проучване Евробарометър“, проведено от 24 до 31

...
Публикувано днес експресно проучване Евробарометър“, проведено от 24 до 31
Коментари Харесай

„Евробарометър“: Европейците одобряват мерките срещу енергийната криза

Публикувано през днешния ден експресно изследване „ Евробарометър “, извършено от 24 до 31 август 2023 година измежду 26 514 жители, демонстрира необятна поддръжка измежду европейците за ограниченията, подхванати през последната година за отбрана от нестабилните цени на силата , както и за дейности на Европейски Съюз за поощряване на енергийната сигурност и екологичния преход. Проучването удостоверява и необятния консенсус измежду жителите на Съюза за по-конкурентна индустрия и чисти технологии. Висока е и поддръжката за дейностите в отговор на съветското настъпление в Украйна , оповестиха от европейската пресслужба.

86% от интервюираните считат, че е било значимо да се подхващат начинания на европейско ниво за ограничение на непосредственото влияние на възходящите цени на силата . Повече от 80% поддържат това мнение по отношение на насърчаването на устойчивото потребление на естествените запаси /86%/, улеснението на взаимното закупуване на газ от страните членки на Европейски Съюз, с цел да се подсигурява сигурността на доставките /82%/, построяването на партньорства с други страни /81%/, намаляването на несъразмерната комерсиална взаимозависимост от страни като Русия или Китай /80%/, и повишението на конкурентоспособността на европейската индустрия в региона на чистите технологии /80%/.

Голямо болшинство от европейците считат, че войната в Украйна акцентира нуждата Европейски Съюз да подсигурява своята енергийна и икономическа сигурност /85%/, както и да ускори военното съдействие сред страните членки /75%/ като в същото време продължава да демонстрира взаимност с Украйна /71%/.

Европейците не престават да утвърждават поддръжката за Украйна и украинците. 86% поддържат продължаването на даването от Европейски Съюз на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 77% са съгласни Европейски Съюз да приема хора, бягащи от войната, а 71% утвърждават налагането на стопански наказания против Русия. 67% считат, че Европейски Съюз следва да поддържа пътя на Украйна към европейска интеграция и включването ѝ в единния пазар. 65% от ангажираните се афишират за финансова и икономическа поддръжка на Украйна , а 57% считат, че Европейски Съюз следва да подкрепи закупуването и доставката на военно съоръжение и образование за Украйна.

На въпроса кои са най-добре въплътените от Европейски Съюз полезности , 53% от интервюираните считат, че Европейски Съюз най-добре въплъщава „ зачитането на главните права и полезности “; „ общественото тъждество и благосъстоянието “ /50%/, „ толерантността и отвореността към другите “ /49%/ и „ мира “ /48%/. След тях се подреждат „ солидарността с страните в Европейски Съюз и отвън него “ /46%/ и „ зачитането на природата и опазването на климата и околната среда “ /45%/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР