публикувани от Агенцията по храните и лекарствата (FDA), разкриват, че

...
публикувани от Агенцията по храните и лекарствата (FDA), разкриват, че
Коментари Харесай

Учени получиха конфиденциални документи за страничните ефекти от ваксината на Pfizer срещу COVID-19

оповестени от Агенцията по храните и медикаментите (FDA), разкриват, че производителят на медикаменти Pfizer е записал близо 160 000 нежелани реакции при приложение на своята ваксина против COVID-19 за интервала 1 декември, 2020 година - 28 февруари, 2021 година.

Документите са получени от група лекари, професори и публицисти, които подадоха искане по Закона за независимост на информацията (FOIA) до FDA за тяхното даване. Интересен факт е, че те са завели иск в съд в Тексас, а по случая има - че е необикновено по какъв начин FDA е декларирала, че ще ѝ трябват 55 години да разгласява всички страници от информацията - т.е. до 2076 година. Те са 329 000 и поради обстоятелството, че информацията би трябвало да е редактирана, с цел да не се разкрият търговски секрети, задачата е още по-трудна. Затова и FDA е предложила да разсекретява по 500 страници на месец - тъй като има да дава отговор на още 400 запитвания по FOIA, а няма толкоз личен състав.

Breakdown of adverse events.
— Aaron Kheriaty, MD (@akheriaty) Ръководителят на Pfizer предсказва годишни ваксини срещуCovid-19 доста години напред
Вероятно хората ще би трябвало да имат годишни ваксини против Covid в продължение на доста години напред, сподели ръководителят на Pfizer пред...

Първата серия от документи разкрива, че към февруари 2021 година, когато имунизацията на Pfizer беше пусната в международен мащаб с утвърждение за незабавна приложимост и " под изискване " , производителят на медикаменти е събрал повече от 42 000 отчета за случаи, описващи близо 160 000 нежелани реакции от имунизирането. Но според документите, не е ясно какъв брой дози ваксина са приложени за посочения тримесечен интервал (декември 2020 - края на февруари 2021), тъй като това е комерсиална загадка - надлежно не може да се направи параленост при какъв брой случая не е докладвано нищо !

Реакциите варират от леки до тежки, а 1223 са съдбовни . Описаните реакции в 19 582 отчета обаче са излекувани. По-голямата част от тези отчети за случаи включват хора на възраст сред 31 и 50 години в Съединените щати.

Докладвани са повече от 25 000 казуса с нервната система, дружно с 17 000 болести на опорно-двигателния уред и съединителната тъкан и 14 000 стомашно-чревни нарушавания. Има над 8800 случая на респираторни проблеми и проблеми с функционалностите на гръдния панер. Докладвани са редица разнообразни автоимунни положения, дружно с някои особени болести, в това число 270 отчета по отношение на бременни дами, в границите на които има 23 спонтанни аборта, както и единствено 2 случая общо на прибързано раждане и на мъртвородено дете.
Ваксината на Pfizer е утвърдена за деца от 5 до 11 години от Европейската организация по медикаментите
Европейската организация по медикаментите (EMA) предлага използването на имунизацията против ковид " Комирнати ", която е разработка на Pfize...

Тези странични резултати са били известни по-рано и всички са били регистрирани в базата данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати, в системата за докладване на нежелани събития (), която към 12 декември е проследявала 3300 смъртни случая след имунизация с имунизацията на Pfizer. Това число значително подхожда на личните данни на компанията.

Критиците споделят, че някои от тези смъртни случаи не могат да бъдат изрично свързани с имунизацията, до момента в който други настояват, че същинският брой на смъртните случаи и неподходящите резултати не се оповестява.

Документите на Pfizer бяха употребявани от FDA при оценката да разгласи продукта на компанията за задоволително безвреден (ползата да надвишава риска). Ваксината е утвърдена за американци над 16 години, за деца на и над петгодишна възраст и за бустер дози за хора на възраст над 16 години.

" Под изискване " значи следното - че са налице задоволително безапелационни данни за качеството, сигурността и ефикасността на имунизацията. При това състояние, компанията-производител ще продължи да дава резултати от главното изпитване, което продължава 2 години. Това изпитване и спомагателни изследвания ще дават информация за това какъв брой дълго трае отбраната, до какъв брой добре имунизацията предотвратява тежко протичащото заболяване COVID‑19, до какъв брой добре пази имунокомпрометирани хора, деца и бременни дами и дали предотвратява асимптоматични случаи.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР