Публикуването от високопоставени представители на партия, която е партньор на

...
Публикуването от високопоставени представители на партия, която е партньор на
Коментари Харесай

Атина реагира остро на карта, показана от турски представители, която поставя под въпрос суверенитета на Гърция


Публикуването от високопоставени представители на партия, която е сътрудник на ръководещите в Турция, на карта, на която гръцката територия е изобразена като турска, е изключително нападателно и провокативно деяние, което заслужава цялостно наказание, подчертаха през днешния ден гръцки дипломатически източници, съобщи Българска телеграфна агенция.

За страдание,  това е " част от ескалацията на крайната изразителност на Турция, на която сме очевидци всекидневно ", прибавиха те.

Гърция чака незабавното и обществено наказание на това недопустимо деяние, което слага под въпрос териториалната целокупност на Гърция, подчертаха същите източници.

Реакцията е в отговор на оповестени по-рано фотоси от визитата на съдружния сътрудник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - водача на Партията на националистическото придвижване (ПНД) Девлет Бахчели, в централата на ултранационалистическата организация " Сивите вълци ", където той е сниман до карта, показваща половината Егейско море и остров Крит под турски надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР