Публикациите в гръцките медии за и Румъния доведоха до напрежение

...
Публикациите в гръцките медии за и Румъния доведоха до напрежение
Коментари Харесай

В Солун: Гръцки клиенти напускат ресторанта, ако влязат българи или румънци |

Публикациите в гръцките медии за и Румъния доведоха до напрежение и съмнение към клиентите от тези страни - към този момент единствено в Солун, съобщи БНР.

Местното здравно министерство категорично акцентира, че в Гърция се одобряват всички европейски документи за имунизиране.

Търговци и притежатели на заведения в Солун изпратиха публично питане към три министерства за съответни рекомендации по какъв начин да реагират при клиенти със " зелени документи ", издадени в прилежащи балкански страни. За доста от тези страни има единствено медийна информация, че

Собственици на таверни в Солун описват за случаи, когато гръцки клиенти напущат ресторанта, в случай че в него влязат българи или румънци. Подобно отношение е видяно и в магазините, оповестяват от Съюза на търговците в Солун.

От друга страна търговците акцентират, че имат непрекъснати клиенти от България и Румъния и не могат да реагират с съмнение към публични европейски документи за имунизиране.

Те са следили, че поради пандемията хората изпитват боязън към всеки срещнат, а и медиите " нажежават ситуацията " с недоказани обвинявания против здравната система на прилежащите страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР