Публично разследване в Нова Зеландия разкрива, че до четвърт милион

...
Публично разследване в Нова Зеландия разкрива, че до четвърт милион
Коментари Харесай

250 000 деца и възрастни са малтретирани за 40 г. в държавни институции на Нова Зеландия

Публично следствие в Нова Зеландия разкрива, че до четвърт милион деца, младежи и уязвими възрастни са измъчвани в държавната система за грижи и основани на религия институции от 60-те години на предишния век до началото на 2000 година, оповестява " Телеграф ".

Кралската анкетна комисия твърди в промеждутъчен отчет, че доста деца са били жертва на принуждение в продължение на години от чиновници в психиатрични и държавни заведения, духовенство и приемни настойници .

Някои случаи на корист включват обезчестяване и потребление на електричество . " Нараняванията и тъгите, породени в историята на Нова Зеландия, са непростими ", разяснява общественият министър Крис Хипкинс.

Почти 70% от децата в системата за грижи са маори , а в отчета се споделя, че измежду най-често измъчваните са " най-уязвимите или маргинализирани сегменти от общността ... изключително от маори, тихоокеански фамилии, деца от небогати фамилии, инвалиди, дами и девойки. "
 Архиепископ в Австралия наказан за прикриване на полови похищения над деца
Архиепископ в Австралия наказан за прикриване на полови похищения над деца

" Чорапът " стартира да се разплита

Повечето оживели са били на възраст сред 5 и 17 години и множеството са измъчвани за интервал от 5 до 10 години, се споделя в отчета. Той също по този начин разкри, че до 256 000 души са измъчвани, или съвсем 40% от 655 000 души сложени под грижи през този интервал. Повечето злоупотреби , в това число физическо принуждение и полово принуждение, са се случили през 70-те и 80-те години .

Оцелелите цитират " просвета на безмълвие и загадка " и доста от тях към този момент страдат от проблеми с психологичното здраве .

Католическата черква в Нова Зеландия ще изследва отчета , с цел да разбере по какъв начин да се оправи с жалбите и да предотврати злоупотреби. Архиепископът на Уелингтън кардинал Джон Дю разяснява: " Ние надълбоко съжаляваме за вредата, породена на толкоз доста. "

Кралската комисия беше оповестена през 2018 година, а министър председателят Джасинда Ардерн съобщи, че Нова Зеландия би трябвало да се изправи против " тъмна глава " в своята история .
 Близо 100 000 души съдят
Близо 100 000 души съдят " Бойскаути на Америка " за полово принуждение

Най-големият скандал за полово принуждение с десетилетия в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР