Публичните изпълнители от офиса на НАП Русе, съвместно със служители

...
Публичните изпълнители от офиса на НАП Русе, съвместно със служители
Коментари Харесай

Запорираха много автомобили на длъжници в Русе

Публичните реализатори от офиса на Национална агенция за приходите Русе, взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи, запорираха коли на длъжници, регистриращи забележителен брой леки коли в България, които по-късно се ръководят зад граница, написа Русе Медиа.

Установени са случаи, при които румънски жители, посредством контракт за покупко – продажба с компании – регистратори, записват коли на територията на нашата страна, а ги ръководят в чужбина с пълномощни. Поради обилни разлики в таксите за регистриране на използвани МПС в Румъния и България, колите се записват като благосъстоятелност на български търговци, които не развиват стопанска активност и се основават само с тази цел. Последица от тези дейности е отбягване на заплащането на отговорности, които са в изключително огромни размери.

Благодарение на осъществения разбор и отличната съгласуваност между институциите, обществените реализатори, дружно с органите на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе, започнаха своевременни взаимни дейности за попречване колите да изоставен трайно територията на България. Наложени са запори, осъществени са списък и изземване на колите, директно след тяхната регистрация на територията на КАТ - Русе.

Иззетите транспортни средства ще бъдат предмет на публична продан с оглед погасяване на неплатените задължения към страната.

Съвместните дейности на двете институции продължават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР