Публичната показност на обич е тема, която често разпалва дискусии.

...
Публичната показност на обич е тема, която често разпалва дискусии.
Коментари Харесай

Демонстрацията на любовни отношения може да е признак на несигурност

Публичната показност на любов е тематика, която постоянно разпалва полемики. Някои настояват, че това е натурален израз на обич, други считат, че е целувките и прегръдките на публично място са демонстрация на неприятен звук. Защо артистичните прояви на обич и полово привличане провокират спорно усещане? Какви заключения можем да си създадем за положението и динамичността на една връзка въз основа на склонността на двойката да се отдава на обществени прояви на любов? На тези въпроси търси отговор в уеб страницата на Forbes Марк Травърс.

Колкото повече показност – толкоз по-щастлива е двойката?

Фактът, че двама души, които са във връзка, постоянно се прегръщат и целуват, когато са в обкръжението на други хора, не постоянно значи, че тази двойка е щастлива. Въпреки че физическото допиране е директен израз на обич и комфорт в една връзка, то не е единственият определящ фактор и зад несъразмерните обществени прояви на любов може да има скрити претекстове, изключително измежду младежите. Изследване, оповестено в Journal of Sex Research, допуска, че младежите постоянно се ангажират с показна обвързаност по аргументи отвън същинската прочувствена връзка.
С непрекъснатото обменяне на милувки двама души манифестират, че те са в сериозна връзка, изключително в ранните стадии. Проучване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology, сочи, че след брака смисъла на сватбената халка взема връх и показността на обвързаност се намалява мощно – изключително от страна на мъжа към дамата. С други думи, мъжете може към този момент да не изпитват потребност от несъразмерна показност на непосредственост, тъй като ухажването към този момент се е оказало сполучливо.
Демонстрацията на любовни връзки може да е симптом на неустановеност и да служи като свръхкомпенсация за главните страхове във връзката. Истинското положение на щастието на двойката се въздейства от фактори отвън самото физическо допиране.

Това, че не се целуват пред други хора, значи ли че не се обичат?

Много хора имат вяра, че неналичието на обществено проявление на топли усеща в една връзка не е причина за безпокойствие. Но е добре да се потърсят аргументите за дискомфорт, които потискат някого от двойката и той се срами от всякакво изложение на усеща към половинката си. Често мощно въздействие са оказали възпитанието и родителско въздействие. Ако някой е израснал в семейство, където докосването или проявлението на непосредственост са омаловажавани и не толерирани, а даже и обезсърчавани, за този човек може да неприятно да изрази страстите си физически. Изследване, оповестено в Journal of Divorce & Remarriage, допуска, че децата от разрушени фамилии с високи равнища на спорове са склонни да изпитват по-голям дискомфорт в тези обстановки.
Решението да се докосвате пред хора е въпрос на персонален избор, само че е добре да сте обговорили страховете и желанията си с колегата. Физическото допиране е единствено един от „ езиците на любовта “, изяснява психологът Гари Чапман. То е значимо, само че не и единственият определящ фактор за удовлетворението от връзката. Човек може да бъде по-умел с думите, да дава дарове, да служи или да прекарва качествено време с колегата си. Ако въпреки всичко имате различия с колегата си – единственият съвет е открита почтена връзка и намиране на решение, в което и двете страни се усещат комфортно.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР