Публична продан на хотел в Поморие, претърсван след убийствоАтанаска нахлузила

...
Публична продан на хотел в Поморие, претърсван след убийствоАтанаска нахлузила
Коментари Харесай

Жена се разсърди на 8-годишно дете и го удуши

Публична обмен на хотел в Поморие, претърсван след ликвидиране
Атанаска нахлузила найлонов плик на главата на дребната Алекс и го увила с тиксо към врата

Бащата на жертвата не претърпя загубата

Поморийският хотел „ Лагун “ отива на обществена обмен поради необслужван заем към ДСК на стойност 954 000 лева, оповестиха преди дни бургаски медии. Сградата е благосъстоятелност на Веселин Тошев, някогашен мъж на сестрата на килърката на дребната Алекс - Атанаска Георгиева. След като 8-годишното момиченце изчезна, служители на реда обърнаха с главата надолу „ Лагун “, търсейки следи от детето, тъй като точно оттова е бил изпратен есемес с искане за откуп. В хотела не беше открито нищо. Бизнесменът Тошев спомага интензивно на следствието и това му коства бракоразвод с жена му и банкрут, въздишат локалните хора.

Александра Тодорова изчезна следобяд на 10 април 2014 година Както всеки ден, второкласничката потегля сутринта на учебно заведение, от което по този начин и не се връща. Около 16 ч се обажда на майка си, с цел да каже, че е тръгнала към у дома. Повече никой не я вижда жива. Притеснените родители подвигат полицията на крайник, само че от момиченцето няма и диря. Трупът на детенцето е открит от следово куче, което от третия път го намира. Телцето е прикрито, увито в одеяло, под креват на тавански етаж над жилището, в който живее момиченцето. Помещението е взето чартърен от 39-годишната тогава Атанаска Георгиева. Тя е арестувана дружно със сестра си и майка си, само че отхвърля да умъртвила Алекс.

Истината става ясно, откакто от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи изпращат експерта Любка Христова, който да поговори с Атанаска. Първоначално обвинената излъгала, че неин прочут с прякор Милото е отвлякъл детето. Тя твърдяла, че била пред блока в колата му, когато Алекс се доближила. Мъжът й споделил да извика детето, а тя да слезе от колата, след което тръгнал. По-късно се обадил по телефона на Атанаска и й предложил няколко хиляди лв. да мълчи. След няколко часов диалог с психолога обаче, Георгиева признава истината. Около 16,30 ч във съдбовния ден квартирантката срещнала пред входа на жилищния блок детето на хазяите. Разговаряли и се качили в квартирата на дамата, която Алекс добре познавала. Атанаска почерпила с плодове и лакомства момиченцето и му пуснала тв приемника, с цел да гледа детски излъчвания. След към час детето погледнало фотографията на синовете на Атанаска и ги нарекло грозници. След това попитало за какво няма нищо в хладилника. Смята се, че точно тези думи са предизвикали Георгиева. Убийцата твърди, че родителите на жертвата също се държали постоянно неприятно с нея и я гледали отвисоко. Невинната имитация на 8-годишното дете я изкарало от равновесие. Тя издебнала в тил детето и му надянала пазарска найлонова торбичка на главата, като почнала да я притиска за шията. Докато детето се задушавало, то съзнавало какво се случва с него. Екзекуцията траела 3-5 минути, настояват правосъдни лекари, направили аутопсията. След като е поставила найлонова торбичка върху главата на Алекс, Атанаска я омотала с необятно тиксо. Именно върху лепкавата страна на тиксото специалистите са съумели да намерят отпечатък от ляв показалец на Атанаска Георгиева, както и да изолират ДНК от епителна тъкан. ДНК от примес от клетъчен материал е открита и към яката на палтото на момиченцето, което е конфискувано по-късно от квартирата на дамата. За всичките тези доказателства, килърката има свое пояснение. Тя твърди, че мъжът, който е отвлякъл Алекс, се върнал в квартирата й, хванал я за ръцете и принудително сложил отпечатъците й върху найлоновия плик, тиксото и облеклата на детето.

След като удушила Алекс, Атанаска омотала трупчето в одеяло и го скрила под леглото. В това време обаче звъннал мобилният телефон на детето. Обаждала се майката, мощно обезпокоена, че момиченцето още не се е върнало от учебно заведение. Атанаска вдигнала, само че споделила, че ще беседва единствено с бащата на детето. След това изпратила есемес с искане за откуп, тъй като Алекс била отвлечена. Тя била сигурна, че по този начин е отклонила издирването и следствието в неверна посока. Из Поморие стартират да се носят клюки, че детето е отвлечено поради атрактивен парцел. Семейството е богато и се занимава с хотелиерски бизнес, а бащата Веселин Тодоров – Германеца е разследван за лихварство.

През това време трупчето на Алекс е в квартирата на Атанаска и престоява там през цялата нощ. По късно килърката ще каже пред проверяващите: „ Не съм спала с натрупа на детето под леглото. Цяла нощ прекарах на стол на терасата на мансардата “. Убийцата беше наказана на всички инстанции на пожизнен затвор за зверското закононарушение, само че продължава да твърди, че е почтена.

Трагедията разруши доста ориси. Родителите на жертвата, се разделиха, неспособни да преживеят гибелта на детето си и да продължат дружно. Скоро след нещастието майката Евелина Великова напусна Поморие и се изнесе от фамилното жилище дружно с по-голямата си щерка. Три години по-късно инфаркт погуби бащата на детето Веселин Тодоров, с прякор Германеца, който не можа да преживее болката по изгубеното си момиченце.

Близките на Алекс считат, че има съучастници
Осъдената желала да се беси в Сливенския затвор


Алекс споделила, че синовете на Атанаска са грозни и с това отключила експанзията на килърката.

Излежаващата доживотна присъда без право на подмяна Атанаска Георгиева заплашвала, че ще постави завършек на живота си в Сливенския затвор. Тя изпаднала в меланхолия и не контактувала с никого като повтаряла, че е почтена. Убийцата споделяла, че не вижда смисъл да прекара целия си живот в килия и обмисляла да се обеси. Служителите на пандиза обаче осуетили желанията й като изнесли от килията всичко, с което би могла да си посегне.

Сестра й Северина също твърдяла, че не има вяра Атанаска да е удушила детето и и е признала, с цел да резервира същинския палач, който към момента бродел свободен.

Близките на Алекс обаче бяха безапелационни, че освен Атанаска е умъртвила детето, а има и съучастници. Но доказателства, че и някой различен е взел участие в закононарушението по този начин и не бяха открити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР