Психолози следят по телефона за насилие в детските градини. Учители

...
Психолози следят по телефона за насилие в детските градини. Учители
Коментари Харесай

Психолози следят по телефона за насилие в детските градини

Психолози наблюдават по телефона за принуждение в детските градини. Учители и шефове ще употребяват услугите на Национална мобилна група за психическа поддръжка. Педагози питат по какъв начин да разпознаят белези на тормоз в кризисни обстановки.

Специалистите от Националната мобилна група за психическа поддръжка на МОН ще съветват по телефона учители и шефове на учебни заведения и детски градини по какъв начин да постъпват в случаи с деца в риск, риск от принуждение или в спешни обстановки, оповестиха от МОН. Целта е във всеки от шестте центъра за психическа поддръжка към МОН, които работят в страната – в София-град, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас, да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения. Учители и шефове ще могат да задават въпроси по настоящи обстановки.

Педагозите ще могат да се съветват при различаване на белези от психическо или физическо принуждение измежду децата.

Работата с националната мобилна група за психическа поддръжка ще е от помощ изключително за по-малки и отдалечени учебни заведения, в които няма непрекъснато назначени психолози.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР