Психолог с 30-годишен опит споделя кои са най-често срещаните фактори,

...
Психолог с 30-годишен опит споделя кои са най-често срещаните фактори,
Коментари Харесай

Тайните убийци на една връзка

Психолог с 30-годишен опит споделя кои са най-често срещаните фактори, които предизвикват неуспеха във връзките.

В книгата си “Защо не можеш да прочетеш мислите ми ” доктор Джефри Бернстайн назовава тези няколко типични метода на мислене “тайните убийци на една връзка ”.

Те елементарно се вмъкват в всекидневието ни изключително в случай че връзката минава през сложен интервал или сътрудниците са прекарали доста време един с различен и са не запомнили аргументите да се обичат. Точно по тази причина доктор Бернстайн припомня да обърнем внимание на неговите предизвестия в интервала след карантината.

Често тези фактори се демонстрират дружно и неотложно обричат връзката.

 Тайните убийци на една връзка

Капанът “Всичко или нищо ”

Схващането, че сътрудникът ни е или най-страхотният, или най-ужасният в никакъв случай не е в помощ на положителните връзки. Ако не сме подготвени да приемем, че индивидът до нас си остава просто човек – с хубавите и неприятните страни – то тогава не сме и подготвени за пълноценна връзка.

5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

Прибързани заключения

“Той си купи ново съоръжение за колата, макар че си бяхме споделили, че ще спестяваме. Завинаги ще останем небогати, прави го на инат на мен – той е решил да саботира щастието ни ”. В момента на разногласието сходни мисли могат да нахлуят в мозъка ни. Ключът към сполучливата връзка е първо да поговорите с колегата си за терзанията си, преди да позволите те да афектират връзките ви – това разделя щастливите двойки от нещастните.

Бомбата “трябваше ”

Комуникацията още веднъж се оказва най-важният фактор за щастието. Никой не чете мисли и в случай че не се научите да говорите с колегата си, няма по какъв начин да получите тъкмо това, което сте си наумили. “Той трябваше да знае, че съм му ядосана. Той трябваше да намерения първо за мен. Той трябваше да осъзнае какво в действителност желаех ” – оставете тези мисли настрани и поговорете с индивида до себе си.

 Тайните убийци на една връзка

Етикетите

Не, сътрудникът ви не е като “всички други мъже ”, не е “мамино момче ” или каквото и друго да сте се изкушили да го наречете в изблик на яд. Свикнали сме да живеем с етикетите, които другите ни поставят, и самите ние да постановяваме други етикети. Но тъкмо във връзката генерализирането и приравняването с останалите не е решението.

Обвиненията

Колкото и да ни се желае да обвиним някой различен за всичките си проблеми рядко виновността пада единствено върху едната страна. Потърсете виновността първо в себе си, преди да прехвърлите отговорността върху колегата.

Новите правила в секса

Как да отблъснем един мъж на първа среща

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР