Психоатаки и липса на достатъчно хора по време на тренировките

...
Психоатаки и липса на достатъчно хора по време на тренировките
Коментари Харесай

Пулев нокаутиран заради недостиг на спаринги, психоатаки и COVID-19

Психоатаки и липса на задоволително хора по време на тренировките поради пандемията от COVID-19 попречиха на Кубрат Пулев да завоюва мача против Антъни Джошуа за международната купа по бокс. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия бокс ьорът Петър Белберов, който бе един от спаринг сътрудниците на Кобрата. 

„ Закономерно Антъни Джошуа си завоюва мача. Много добре е проучил Кобрата от техническа позиция и тактически доста добре си извърши тактиката, която му бе заложена от неговия екип. Успяваше да отвърна Пулев във всеки един миг “, разяснява държавният първенец и троент победител в шампионата „ Странджа “. 

„ Не мога да разясня стила на Кобрата. Джошуа сподели по-добра игра. Зад него стои сериозен екип “, добави той

„ Джошуа тренира в една зала дружно с националния тим по бокс на Англия. За всеки един бокс ьор те държат клипове даже от надпревари в Казахстан и Узбекистан, където няма директно лъчение. Екъпът на Джошуа изследва всичко и всеки един подробност се отработва “, съобщи Белберов. 

С Кобрата играхме в началния стадий на подготовката му и по-късно се качихме в базата в Белмекен, посочи той.

След като водещият Виктор Николаев го пита дали около ковид е имало проблем с броя на хората, с които може да има тренировки, бокс ьорът отговори, че това е една от главните аргументи и за загубата на Кобрата.

Журналистът Тодор Христов пък заприказва за психоатаки. 

„ Обстановката в залата беше доста враждебна. Това беше шоу, направено по този начин, че Джошуа да го завоюва “, добави той. 

„ Срещу Кличко британците действаха по същия метод. Не пуснаха целия му екип до кантара, на конференциите. Целта е съперникът да се почувства по-малък, пробват се да завоюват борбата в психически проект още преди да е почнала “, сподели още Петър Белберов.

Треньорът на Кубрат Михаил Таков пък сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия, че бокс ьорът е бил болен от ковид месец преди мача.

" Когато в тениса се заразиха, Григор имаше едни месец отмора, по-късно два месеца подготовка и по-късно стартира да се състезава. Докато тука нямаше опция за отреагиране, за отсрочване на мача и влизане в съревнование. Всичко стана в една такава много тежка конюнктура и нямаше излаз ", разяснява треньорът.

Болестта при Кубрат е предходна в придвижване като една простуда. Но все пак, съгласно треньора му е оказала огромно въздействие на физическата му устойчивост.

„ Болестта си оказа въздействие, във всеки рунд се видя на какво равнище е физическата подготовка, а преди срещата нямаше спаринг. Подготовката преди един подобен мач, той би трябвало да е подготвен на 110-115% за един подобен огромен мач, а в случай, че физически се усеща зле... Иначе имаше предпочитание, очевидно нищо не показваше, че има някакви съмнения за излизането на мача и влизането му в багра. Той е един огромен войник ", сподели още Таков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР