Псевдоеколозите от "Корал", които цяло лято протестираха срещу държавата и

...
Псевдоеколозите от "Корал", които цяло лято протестираха срещу държавата и
Коментари Харесай

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ! Псевдоеколози лапали без свян дебели пачки народни пари!

Псевдоеколозите от "Корал ", които цяло лято стачкуваха против страната и локалните управляващи поради инспекциите на институциите, се оказаха лапащи без срам от същата тази страна.

Докато през ден скачаха против инспекциите на общината, туристическото министерство и Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, при които лъсна, че незаконно настанилите се на плажа и гората зад тях така наречен дивокъмпингуващи крадат ток и вода, деятелите на "Да запазим "Корал " са се цанили за водни спасители на линията, написа "Монитор ".

Услугите им обаче надалеч не са безвъзмездни. Сдружението е взело над 20 бона за два месеца работа, като парите са по социална поръчка, оповестена от регионалната администрация на Бургас.

Всичко стартира при започване на юли, когато управата афишира конкурс за обезпечаване на спасители на неохраняемите плажове. Сред тях поради статута му на място за диво къмпингуване попада от две години и "Корал ". Поръчката е за малко над 70 000 лв., като една трета от тях са предопределени точно за плажната линия край село Лозенец.

Любопитното е, че за останалите 4 плажа остават доста по-малко средства, въпреки да са по-големи като повърхност.

Контрактът с регионалната администрация на Бургас е до 30 септември. За това време сдружението би трябвало да получи 20 859 лв., против които да дава целодневно от 8 до 18 часа по двама спасители на два пункта на линията.

Преди няколко седмици лъсна, че псевдоеколозите продават на заблудени туристи и фекална вода. Това излиза наяве от сигнал на излъган почиващ, който даже е хванал чревно разтройство, откакто е пил от съмнителната течност.

Опасната за пиянство вода се популяризира измежду хората, които са се настанили в незаконния къмпинг на Корал.

Неколцина от тях си създали подозрителен водоизточник с подръчни средства, който е напълно покрай септичните ями. Община Царево към този момент спря тока и водата в региона, за които почиващите не плащаха нито лев. Постъпили тъжби, че някой събира на хората там пари за питейна вода.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР