Прякорът Черната мамба е добре известен на всички фенове на

...
Прякорът Черната мамба е добре известен на всички фенове на
Коментари Харесай

Черната мамба - просто прякор или символ на неугасващият дух на Коби Брайънт

Прякорът " Черната мамба " е добре прочут на всички почитатели на баскетбола зад океана. Символичният прякор принадлежи на легендата Коби Брайънт, а във времена без баскетбол е комфортно да се напомни за какво и по кое време Коби се трансформира в " Черната мамба ".

" Черната мамба " е другото Аз на Коби, по този начин нареченото алтер его. Самият той го основава, когато минава през най-трудния интервал освен от кариерата, само че и от живота си. Коби употребява " Черната мамба " като метод да се оправи с проблемите, през които минава през 2003 година и 2004 година

" Превърнах се от човек, който бе в пика на кариерата си, имайки всичко нужно, до човек, който няма безусловно никаква визия накъде върви животът му година по късно ", споделя Коби в документалния си филм " Muse ".

През юли 2003 година Коби е упрекнат в полово посягане над 19-годишно момиче в Колорадо. Той признава, само че казусът бива преустановен поради отвод на момичето да даде показания по делото. Това обаче съвсем унищожава реномето и фамилията му.

" Чувах всичко, което почитателите скандираха. Всичко ", споделя Коби, разяснявайки мач на Лейкърс против Бостън, в който почитателите на Селтикс крещят " Не струваш, Коби ". " Сякаш това място, което бе моето леговище, бе бомбардирано с всевъзможни неприятни изрази по мой адрес ", споделя още Коби.

" Трябваше да се отделя някак от това. Чувствах, че доста неща идват едновременно. Просто ставаше доста, доста объркващо. Трябваше да се провеждам. Така сътворих " Черната мамба ".

Брайънт изяснява, че " Коби " е бил претрупан да се оправи с провокациите си в персоналния живот, а " Черната мамба " се е заела с продуктивността на паркета.

А самото алтер его " Черната мамба " е въодушевено от кино лентата на Куентин Тарантино " Убий Бил ", в който основната героиня употребява страховита змия - черна мамба, с цел да убие различен воин.

" Дължината, змията, захапката, офанзивата, темпераментът. Нека погледна това нещо. Погледнах го - да, това съм аз. Това съм аз! ", споделя Брайънт пред Кент Баб от " The Washington Post ".

" Когато Коби се завърна на паркета, почтено изглеждащият млад спортист към този момент го нямаше. На негово място беже мъж, който към този момент не можеше да крие безапелационно невинноста си. Брайънт споделя, че се е чувствал свободен да разкрие тъмнината, която постоянно е дебнела вътре в него. Според него основаването на различна личност бе единственият метод да се възвърне душевен от събитията в Колорадо ", написа Баб.

Така се ражда свирепата " Черна мамба ". Непоколебима на паркета, с рискова захапка за всеки бранител. Коби играе статистически най-хубавия си баскетбол в кариерата през сезон 2005/06, в който осъществя приблизително по 35.4 точки. А по-късно прибавя още 2 трофеи към богатото си имущество от титли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР