Прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и

...
Прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и
Коментари Харесай

Неда Антонова написа книга - алгоритъм на една човешка душа

Прозрения за смисъла, за вярата и вярата, за любовта и избора, за вътрешната естетика на човек, намерил себе си и своето занятие, ще открием в новата книга на Неда Антонова " Пепел от мислеща тръстика ", която издателство " Хермес " разгласява неотдавна. Животът на всеки от нас се побира в десетина фрази. Има дни, даже години, минали, без да ни оставят спомен. Като че различен ги е живял вместо нас. Човек не всеки път знае, че е жив. И идва ден, когато - с цел да се увери! - той си брои белезите: външни - от нанесените му рани, вътрешни - от раните, които той е нанасял. Тази книга е такава: алманах белези от съществуването. Тук са подбрани даже синините, с които идните борби ще ме отличат, споделя авторката.

По думите на редактора Стойо Вартоломеев това е " Блестяща книга. Писана с душата на стихотворец и опита на влъхва. Прозрения за смисъла, за вярата и вярата, за любовта и избора, за вътрешната естетика на човек, намерил себе си и своето занятие. Мъдра книга, мъдра и ефирна. Алгоритъм на една човешка душа - Душата на Неда Антонова ".

" Пепел от мислеща тръстика " се появява след поредност исторически романи на Неда Антонова. В изявление на издателството писателката споделя: " Интуитивно бих определила тази книга като портрет на писателя, изобразен посредством свързване на точки; или пък алманах белези от съществуването; от време на време ми наподобява като шепа камъчета с отпечатъци от сбъднати молебствия... Но мисля, че най-буквалното определение би било най-вярно: книга с фрази, които нямат връзка между тях.

...Блез Паскал е нарекъл индивидите тръстики, най-крехкото нещо в природата, само че мислещи тръстики. (Според мен - колкото по-мислещи, толкова по-крехки.) А пепелта е това, което остава от младите и зелени стръкове, откакто изгорят. Купчинка прахуляк, която най-малко малко ще ги надживее. Нещо като писаното слово.

Искам да споделя с читателите едно изречение, което по механически аргументи не откри място в книгата: " Най-важното е душата ти да не се срами от тебе! "

Неда Антонова е авторка на повече от двайсет романа. На огромен читателски интерес се радва трилогията " Възкресените ", а също по този начин " Първият след Бога. Любовта и гибелта на Васил Левски ", " Баладата. Любовта на Ботев и Венета " и най-новият ѝ разказ " Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски ". Книги на Неда Антонова са преведени на френски, съветски, чешки и полски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР