Проявите са част от започналите в началото на седмицата инициативи,

...
Проявите са част от започналите в началото на седмицата инициативи,
Коментари Харесай

Районният съд за пореден път бе домакин на срещи на отворени врати с ученици и студенти

Проявите са част от почналите при започване на седмицата начинания, във връзка професионалния празник на адвокати и правосъдни чиновници.

Още в ранните утринни часове няколко студентски групи от разнообразни специалности на Икономически университет – Варна участваха на обществени правосъдни съвещания, както и на оповестяване на присъда по наказателно дело от общ темперамент. Студентите, дружно с гл.ас.д-р Диана Димитрова - учител по дисциплината " Основи на правото “, направиха обиколка в постройката на съда за придобиване на директни усещания от механизма за осъществяване на информации и подаване на тъжби по каузи, архивирането на каузи и опциите за отбрана на права посредством правосъдните институции.

Паралелно, група възпитаници от III ПМГ " Академик Методий Попов " също прегледа правосъдната палата от вътрешната страна за образуване на съответна визия за правораздавателния развой, след серия изнесени лекции през актуалната година в гимназията от настоящи прокурори и от съдиите Марина Георгиева от " Гражданско поделение “ и Валентин Пушевски от " Наказателно поделение “ на съда. В същинска правосъдна зала през днешния ден, учениците се включиха с голям брой въпроси и мнения в заключителната среща по просветителната стратегия “Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. На финала на срещата, прокурор Жаклин Кехецикян връчи на представителите на гимназията уверение за присъединяване в програмата, взаимно подписано от административните ръководители на Районен съд - Варна и Районна прокуратура  - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР