Проявите на антисемитизъм в Берлин са се увеличили значително след

...
Проявите на антисемитизъм в Берлин са се увеличили значително след
Коментари Харесай

Значителен ръст на проявите на антисемитизъм в Берлин

Проявите на антисемитизъм в Берлин са се нараснали доста след терористичното нахлуване на ислямистката формация " Хамас " против Израел, съобщи ДПА, като се базира на службата, която следи антисемитските прояви в Германия.

Центърът за проучване и информация за антисемитизма е записал 70 такива случая сред 7 октомври, когато " Хамас " нападна Израел, и 18 октомври, което е три пъти повече, в сравнение с през същия интервал предходната година, когато са били документирани 25. При това службата направи ангажимента, че е получила голям брой други сигнали, които занапред ще бъдат тествани.

Според данните е имало един случай на екстремистко принуждение, три на набези и закани, както и девет случая на целеустремено нанасяне на вреди на нечие имущество. Опитът за палеж на център на еврейската общественост и синагога в Берлин, който бе осъществен в сряда, също е включен в статистиката.

Съобщава се и за 12 случая, при които входовете и вратите на жилищни здания са били изрисувани със звездата на Давид. " Това припомня на практиката на националсоциалистите, които са маркирали еврейските магазини със звездата на Давид ", обявиха от Центъра за проучване на антисемитизма в Германия.

Публикуваните в сряда данни сочат, че от 7 октомври, когато " Хамас " извърши офанзивата си, досега са регистрирани 202 случая из цялата страна, което е нарастване с 240% по отношение на същия интервал предходната година.

Службата за проучване и информация за антисемитизма съставлява мрежа от сигнални центрове, където жертви и очевидци имат опция да оповестят за случай на антисемитизъм. Центърът е финансиран от комисаря на федералното държавно управление за битка с антисемитизма Феликс Клайн.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР