Провокативно изявление на московския по време на телевизионно интервю, което

...
Провокативно изявление на московския по време на телевизионно интервю, което
Коментари Харесай

Московският патриарх: Превръщането на „Света София“ в джамия е божие наказание срещу Вартоломей

Провокативно изказване на московския по време на телевизионно изявление, което той даде за централния канал на Русия, Россия-1, беше направено в деня, в който православните в Източна Европа честват Коледа. Руският патриарх съобщи, че е наказване от Бог против Вселенския патриарх за даването на автокефалия на Православната черква на Украйна.
„ Не желая да показвам никаква рецензия към моя съгражданин от Константинопол, само че безспорно всичко, което се случи по-късно в Константинопол, потвърждава Божествено наказване “, сподели той. „ Патриарх Вартоломей сложи разколниците от Киев в светилището на Киев, в киевска „ София “, и загуби „ София “ на Константинопол - тя беше превърната в джамия “, сподели патриарх Кирил. „ Взехте „ Света София “ в Киев от православния народ, от православната черква и загубихте вашата персонална мъдрост. И следствията пристигнаха неотложно, тъй като прегрешението беше прекомерно огромен “, добави главата на Руската черква.
 Патриарх Кирил съпоставя неверието в пандемията с неверието в Бог Патриарх Кирил съпоставя неверието в пандемията с неверието в Бог
Неверието в пандемията на ковид и пренебрегването на защитните ограничения против неговото разпространяване са също толкоз смъртоносн...
Московският патриарх Кирил дефинира акта за признание на Украинската черква като закононарушение, а не като неточност, само че загатна, че ще се моли за Вселенския патриарх, защото „ рецесията “ би трябвало да бъде преодоляна „ дружно “.
„ Трябва да се молим един за различен “, продължи той. „ За да може тази рецесия в православието, наложена извън, да премине допустимо най-скоро “, добави патриархът на Москва.
Московският патриарх Кирил обаче изрази личните си схизматични хрумвания с изказванията, че „ Света София “ е монумент единствено на Вселенската патриаршия, а не на християнското православие като цяло, разяснява „ Грийк Сити Таймс “. Вселенската патриаршия не е провеждала литургия, нито има права върху „ Света София “ от епохи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР