Провокативен хореограф открива ONE DANCE WEEK ONE DANCE WEEK - най-големият

...
Провокативен хореограф открива ONE DANCE WEEK
ONE DANCE WEEK - най-големият
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, насладете се на ONE DANCE WEEK и впечатля...

Провокативен хореограф открива ONE DANCE WEEK

ONE DANCE WEEK - най-големият конгрес в България, отдаден напълно на актуалния танц, се открива в Пловдив през днешния ден. Стартът е впечатляващ - световноизвестният гръцки хореограф Димитрис Папайоану ще показа в Дома на културата " Борис Христов " спектакъла си " Напречна ориентировка ".

" Без подозрение, Димитрис Папайоану е един от четиримата най-значими хореографи в света ". Това написа френският вестник Le Figaro през юни тази година. Преди три седмици в Париж беше френската премиера на новия му театър, а след седмица ще бъде английската - в именития лондонски спектакъл Sadler`s Wells. Преди това обаче в четири следващи представления /9,10,11 и 12 октомври/ ще могат да го гледат и пловдивските фенове.

Важно е да се знае, че поради пандемията до представленията на ONE DANCE WEEK има непоколебим пропускателен режим. От публиката ще се изисква един от трите документа: документ за имунизация, документ за преболедуване на COVID-19 или негативен резултат от направено проучване за COVID-19.

ONE DANCE WEEK показва в Пловдив едни от най-интересните и значими реализатори в региона на актуалните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени настоящи международни танцови компании и хореографи, които предизвикат публиката с разликите и многообразието на концепциите на актуалния танц и изпълнителски изкуства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР