Проверяват мобилните телефони на екипажа на кораба Верила, за да

...
Проверяват мобилните телефони на екипажа на кораба Верила, за да
Коментари Харесай

Проверяват мобилните телефони на екипажа на кораба Верила

Проверяват мобилните телефони на екипажа на кораба Верила, с цел да се разбере дали някой от 17-те българи на борда е взел участие в проведена група за трафик на опиати. Това оповестиха от ирландската полиция, предаде NOVA.

Припомняме, че при започване на седмицата на кораба " Верила ", който е благосъстоятелност на " Параходство Български морски флот ", беше открит половин тон кокаин. Според юристи по морско право отговорността е на екипажа на плавателния съд, а съгласно ирландското законодателство може да се стигне даже до конфискуване на кораба.

" Капитанът носи юридическата отговорност за всичко, което става на кораба. Така че неговата позиция е доста неподходяща, даже да не е знаел. Разследващите сега допускам тъкмо това вършат - търсят неговото фактическо ангажиране в тази история ", съобщи Рубен Николов, юрист по морско право.

" Елементарната логичност изисква, че някой би трябвало да спусне този товар - товар в кавички назад в морето, това би следвало да стане със силата или съдействието на някой от екипажа. Не е самоделно или самодейност на някой от екипажа, който видите ли на такова международно равнище ще провежда сред 300 и 500 кг. чиста дрога да бъде контрабандирана от Америка към Европа ", уточни Владимир Владимиров, юрист по морско право.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР