Проверките за качеството на храните по Южното Черноморие не са

...
Проверките за качеството на храните по Южното Черноморие не са
Коментари Харесай

Проверките за храните по Черноморието вече включват и чумата по свинете

Проверките за качеството на храните по Южното Черноморие не са спирали и не престават през цялото лято. Те са ежедневни се реализират по курортите, най-много в ол инлузивите и огромните заведения за хранене по морето, от Обзор до най-южната точка на страната. Тази година, обаче поради чумата по свинете, редом с храните има експерти, които ревизират къде се изхвърлят остатъците от заведенията за хранене.
Actualno.com беседва с доктор Георги Митев, който е шеф на Областна дирекция сигурност на храните Бургас.
" В момента имаме целенасочена акция по отношение на чумата по свинете. Проверяваме по какъв начин и къде се изхвърлят отпадъците от огромните заведения за хранене и ол инклузивите. На първо място, не би трябвало прасетата да се изхранват с кухненски и всевъзможни други боклуци. Има си регламентирани фуражни фабрики, цехове. Всички свине би трябвало да се хранят по този метод. Така се изхранват огромните обекти. Малките и нерегистрираните, имаме подозрения, че там се изхранват животните с такива материали, отпадъчни, мръсотия. Това ревизираме сега.
Не би трябвало да има нерегламентирани, нерегистрирани свине, които да се отглеждат в самостоятелен двор, изключително в тази обстановка. Не е желателно по този метод да се отглеждат свине и ние ще вземем ограничения за това. Всички хора би трябвало да съблюдават биосигурност, да внимават къде вървят, с кого се събират и по какъв начин влизат при личните си прасетата. Такива даже не би трябвало да има, тъй като българинът би трябвало да разбере, че на този стадий не е желателно да отглежда свине в заден двор. Ние ще вземем ограничения за това .
В Бургаски район имаше едно огнище на чума по прасетата в село Зидарово. Проверките в този момент демонстрират, че в 10-20 километровата зона от огнището, не са открити други заболели свине ", заключи доктор Митев.
Относно резултатите от инспекциите, които се правят всекидневно по Южното Черноморие, и са свързани с храните, доктор Георги Митев споделя, че това лято няма огромни нарушавания. Специалистите взимат проби за сходство и на млечните продути - сирене и кашкавал, дали дават отговор на стандартите. Лабораторните проучвания до този миг са посочили, че няма подправени артикули.
" Не можем да стигнем до дребните павилиони, макар, че се ревизира и там, какво се продава. Имаме помощ тази година от сътрудници от вътрешността на страната ", посочи лекарят.
Проверките не престават и ще включват новия миг, който е обвързван с чумата по свинете. Един проблем, който внася спомагателни ограничения и старания на експертите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР