Проверките по морето не трябва да вредят на туризма. В

...
Проверките по морето не трябва да вредят на туризма. В
Коментари Харесай

Ангелкова: Проверките по морето не трябва да вредят на туризма

Проверките по морето не би трябвало да вредят на туризма. В това бе безапелационна министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA.

Ангелкова не знаела за инспекциите на Валери Симеонов

По думите й разпоредбите би трябвало да се съблюдават, само че е значим и методът, по който се вършат инспекциите. „ Мислим за разговор и за това, да се откри баланс. Проверките по Черноморието би трябвало да не вредят на имиджа на курортите ни ”, сподели министърът във връзка акциите в заведенията по морето и митингите на притежателите на заведения в Слънчев бряг. Ангелкова подсети, че имидж се гради мъчно, а се скапва бързо.

Ангелкова: Няма по какъв начин да се прави съпоставяне сред Слънчев бряг и Несебър

Тя посочи още, че акцията на вицепремиера Валери Симеонов не е била координирана с нея. Попитана дали е говорила със Симеонов за акцията, тя отговори, че към момента не е имала опция да приказва с него.

Вицепремиерът: Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери (ВИДЕО)

Според нея равносметката от тези инспекции ще се отразят и на идващия летен сезон. „ Трябва да се реши статутът на националните ни курорти. Сега не се прави разлика сред община и курорт ”, добави тя. 

Симеонов: Шефове на нощни заведения карат коли за по 350 000 лева, а не влагат в шумоизолация

С определянето на статута на националните курорти ще може да отговорим на потребностите на туристите, които почиват в тях и на сектора. Регулацията ще бъде въведена с промени в Закона за туризма, като промените би трябвало да са подготвени до октомври. Определянето на статута ще контролира всяка активност, както инфраструктурата, по този начин и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Освен това ще се регламентира шумът, като могат да бъдат обособени обособени зони за отдих, за занимания и за търговия, посочи министърът. 

Премиерът за митингите в Слънчев бряг: Това е народна власт

Ангелкова съобщи още, че България става одобрена туристическа дестинация и към този момент не нискобюджетна страна за туризъм.  Очакваме сполучлива туристическа година. Целта ни е да имаме резистентност в бранша, сподели министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР