Проверки за качеството на млечните продукти, доставяни на училищата, започват

...
Проверки за качеството на млечните продукти, доставяни на училищата, започват
Коментари Харесай

След мухлясалия кашкавал: проверяват млечните продукти за училищата, вече има иззети в Сливен

Проверки за качеството на млечните артикули, доставяни на учебните заведения, стартират БАБХ и Държавен фонд " Земеделие ". Причината са изявления в медиите за фалшив кашкавал - с плесен и двоен етикет за периода на валидност. За такива случаи в Сливен и Ямбол заяви OFFNews. Проверявани ще бъдат утвърдените по програмата претенденти.
 Прокуратурата ревизира случая с мухлясалия кашкавал за възпитаници  Двоен етикет върху мухлясалия кашкавал за учениците  Мухлясал кашкавал за децата в няколко градини и учебни заведения
По схемата се доставят прясно пастьоризирано мляко с масленост 2%,  кисело мляко с масленост 2%,  бяло саламурено сирене и кашкавал. Млечните артикули би трябвало да бъдат създадени в утвърдени обекти на територията на Европейския съюз и да бъдат доставяни в самостоятелни или неиндивидуални опаковки с ненарушена целокупност. Те би трябвало да дават отговор и на други условия, посочени в регламента, а при нарушаване утвърждението на доставчика може да бъде краткотрайно отнето или спряно.

Днес Областната дирекция по сигурност на храните в Сливен иззе кашкавал с мухъл, предопределен за сливенски учебни заведения, заяви Българска телеграфна агенция. Експерти от организацията са направили инспекции по два сигнала за доставка на кашкавал с мухъл в учебни заведения на територията на Сливен по схемата " Училищно мляко ". Откритите млечни артикули с нарушени опаковки са сложени под възбрана от инспекторите и са ориентирани за заличаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР