Проверки на Областна администрация са показали редица нарушения, свързани с

...
Проверки на Областна администрация са показали редица нарушения, свързани с
Коментари Харесай

Проверки на областния управител на Варна са установили редица нарушения с държавни имоти

Проверки на Областна администрация са посочили редица нарушавания, свързани с държавни парцели в Приморски парк във Варна, както и в курорта „ Св.св. Константин и Елена “, заяви през днешния ден на конференция регионалният шеф Марио Смърков. 

В местността „ Салтанат “ е открито непозволено прилагане на терен, предаден за безплатно прилагане на общината . От притежателите на прилежащи частни парцели той е трансфорат в алея и паркинг и върху него е издигната ограда, уточни Смърков.

За нарушаването са известени виновните институции, импортирано е и искане за геодезическа експертиза за границите на собствеността. Проверката е посочила, че постройката е законна, посочи Смърков. 

От Областна администрация са разкрили и друго нелегално прилагане в местността „ Салтанат “ от страна на притежателите на комплекс „ Хоризонт “, които са разположили на държавен терен уреди на питейното заведение без контракт за наем. По случая се води административно дело, добави Смърков. 

Собственици на заведения са си присвоили държавен парцел и на Буна „ Траката “. Ресторантите са разположили маси и столове, без да имат документ за прилагане, уточни регионалният шеф. След сигнализиране на виновните институции, е постъпило искане от шефа на единия ресторант за подписване на контракт за наем, уточни Смърков. На буната е записано и друго нарушаване. Там има дебаркирали лодки и паркирали коли, което не е възможно, защото тя е брегоукрепително оборудване, сподели регионалният шеф и добави, че е настоял от полицията да управляват паркирането в зоната. 

След получен сигнал е тествано и контролно-пропусквателен пункт в курорта „ Св.св. Констатин и Елена “, за което е открито, че е построено върху обществена държавна благосъстоятелност. Към него има и ограда, като и за двата обекта липсват строителни бумаги, уточни Смърков. Издадена е заповед за премахването на пункта, само че сега се открива кой е притежателят му, добави той. 
Още 107 парцела са тествани от чиновници на Областната администрация в Приморски парк, заяви Смърков. В тях са открити елементи, приобщени от частници като алеи и паркинги към парцелите им, като при някои има ограничение на достъпа за жители, сложени са фургони и други уреди. Съставили сме актове, с цел да се върнат нещата в естественото им положение, което обаче ще бъде дълъг развой, разяснява Смърков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР