Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. Ал. Невски“ в

...
Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. Ал. Невски“ в
Коментари Харесай

Столична община: Не сме приемали ремонта на жълтите павета, те се пренареждат

Проверки на осъществяването на ремонтните действия към пл. „ Ал. Невски “ в София се правят от декември 2022 година от Министерство на вътрешните работи, АДФИ и от ДАНС по възлагане от Европейската прокуратура. Днес в тази връзка от Столична община бяха изискани заверени копия на подписаните контракти за строителни действия през 2018 година и 2022 година, разходо-оправдателни документи и строителна документи, съставяна по време на строителните действия.

Документацията е предоставяна досега на всички институции, извършващи инспекции , като в границите на деня ще бъде предоставена и на ГДБОП.

Българската прокуратура не е знаела за акцията, съгласно информация на bTV

Договорът с изпълнителя „ ПСТ Груп “ ЕАД беше преустановен през юли 2020 година заради нужда от смяна на плана, която води до промени в количествата и типа работи , което изисква разкриване на нова социална поръчка за избор на реализатор.

При преустановяване на контракта изпълнителят „ ПСТ Груп “ ЕАД беше длъжен да върне по сметка на Столична община 2 521 548 лева и му е наложена глоба за качество , според контракта.  Разплатени към изпълнителя са единствено действително изпълнени и приети  строително-ремонтни действия.

Полицията също ще бъде ангажирана със случая

Пренареждането на жълта паважна настилка в сектор от бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ 15 ноември “ и бул. „ Васил Левски “ се прави от „ Трейс Груп Холд “  и е на стойност 206 хиляди лева Заради неприятно осъществяване Столична община отхвърля да одобри сектора и да прави каквито и да е разплащания за него.

Изпълнителят „ Трей Груп Холд “ ЕАД би трябвало да извърши за своя сметка пренареждане на жълтите павета, след утвърждение на нова технология от Националния институт за недвижимо културно завещание .

Там играят дребни деца, а блоковете са единствено на 100-200 метра

По искане от Столична община Центъра за проучвания и планиране към Университета за архитектура, строителство и геодезия прави изпитвания на влаганите в зоната строителни материали. От общината спомага напълно на проверяващите и в границите на деня дава изисканата документи. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР