Проверки и разпити на полицията се провеждат заради куче, за

...
Проверки и разпити на полицията се провеждат заради куче, за
Коментари Харесай

Жестокост - ветеринар умъртви куче в общински приют с амониева селитра

Проверки и разпити на полицията се организират поради куче, за което има подозрения, че е убито по изключително нечовечен метод в Несебър. На мястото, на което е изхвърлено тялото му, са открити труповете и на други животни, заяви bTV.

Случката се разиграва в общинския подслон за животни. Сигнал за случая е подала Миглена Георгиева, която е чиновник в приюта. По нейните думи при рутинно обезпаразитяване на кучета едно от тях ухапало нейния сътрудник Маргарит Киров. Случката разгневява ветеринаря доктор Николай Терзиев, който се заканва да евтаназира кучето, тъй като било нападателно.

Когато Миглена и сътрудника ѝ се завръщат от лекарския кабинет, където му третират раната от ухапването, те намират въпросното животно в безпомощно положение. Според Миглена то е пребито грубо .

Междувременно доктор Терзиев потегля да извършва заканата си да приспи вечно кучето, само че вместо евтаназин му инжектира амониева селитра, което е извънредно мъчително и неразрешено от закона. Това провокира спор сред него и Миглена, като се стига и до физически конфликт.

Накрая животното е умъртвено и е хвърлено в трупна яма на територията на приюта, която не е обезопасена и откъдето могат да тръгнат болести. Тази дупка се употребява от общината, за да се хвърлят труповете на умрелите делфини от плажа , разкри доктор Терзиев, който сподели, че е желал да се подписа контракт с екарисаж за отнасяне на труповете на умрелите животни, само че нямало пари за това в общинския бюджет.

„ Бях обиден “, съобщи доктор Терзиев, който признава, че е нарушил закона и в действителност е умъртвил кучето с амониева селитра.

„ Най-вероятно ще ме уволнят “, съобщи ветеринарят, който работи към този момент 6 години и половина в общинския подслон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР