Проверката по случая в УМБАЛ Св. Георги все още не

...
Проверката по случая в УМБАЛ Св. Георги все още не
Коментари Харесай

Какви са причините за смъртта на двама пациенти с COVID пред клиника на УМБАЛ Св. Георги?

Проверката по случая в УМБАЛ " Св. Георги " към момента не е напъно завършила. Но е ясно, че личният състав е бил предизвестен за пациентите, които се транспортират от Инфекциозното поделение. Персоналът не е бил ангажиран в този миг. Персоналът е просрочен с настаняването на пациентите.
Кой-крив, кой-прав ще обясни прокуратурата и отговорните ще си понесат наказването, сподели шефът на УМБАЛ " Св. Георги " в - проф. доктор Карен Джамбазов по случая с двамата пациенти с COVID-19 в тежко положение, които починаха безусловно на стълбите на Клиниката по алергология на Университетската болница.
Какво е открила досега вътрешната инспекция в болничното заведение?
" В понеделник са превозени общо 6 пациента. От тях 3ма са настанени, други 3-ма са били в колата за спешна помощ снабдена с О2, както се вижда и от видеоклипа. Първият от тези трима пациенти е бил взет и качен горе, защото е трябвало да бъде настанен на 3-тия етаж. Сградата, за жалост, не разрешава да има асансьор. Останалите двама са останали да изчакат, тъй като тяхното положение е било малко по-тежко. Пациентът, който е бил на О2, по сведения на водача на колата за спешна помощ е стоял съвсем от самото начало, като се изключи последните 10 минути, е бил вътре в колата за спешна помощ, т.е. не е бил на тези стълби, на които е сниман клипа. " , сподели доктор Джамбазов.

Според жена му обаче той е стоял повече от 2 часа пред вратата и най-после му е приключил кислорода. Освен това,  съгласно нея, подписът му върху епикризата е бил подправен. Ето и цялостният й роман :
Няма данни да е приключил кислорода. Практически са чакали от отделението на 3-тия етаж да слязат и да вземат пациента и да го качат наръце до горе. Това се е случило малко по-късно, когато е слязъл доктор Велев, който е бил дежурен, дружно със санитарката и хората от колата за спешна помощ , изясни шефът на университетската болница.
Това (бел.ред. да чакат пациенти на тротоара пред клиниката) никога не е процедура в болничното заведение. Първо, Аз мисля, че това повече няма да се получава, само че в последна сметка, всички пояснения, които получим - защото при такава инспекция няма по какъв начин еднопосочно да се каже - кой крив - кой прав,, сподели още той .
Не мога да кажа, че има виновност в този случай, до момента в който това не се потвърди от прокуратурата и нашата инспекция, разгласи доктор Джамбазов . Това че има закъснение при качването на пациента до съответната клинки и легло, ще бъде открито кой тъкмо и за какво е отговорен за това нещо, акцентира шефът на университетската клиника.
Ето за какво, допускаме и имаме данни, че личният състав тук е задоволителен. Факт е за жалост, че откакто беше преобразувано в Коронавирус поделение, съвсем 2/3 от състава на отделението напусна, разяснява още доктор Джамбазов.
Той дефинира ситуацията в болничното заведение поради ковид като военновременна, заради липса на личен състав и проблеми.
" Местата в нашата болница, които са особено за външни пациенти са 141 и 20 интензивни кревати. Към всички структури на болничното заведение има регламентирани и към 10% от леглата за пациенти, които имат други съществени болести, а COVID-19 е съпътстващо заболяване. Те ще се лекуват на местата, където е главното им лекуване, добави проф. Джамбазов. Стана ясно, че предходната седмица в болничното заведение са се разкрили нови 35 covid кревати посредством преструктуриране на клиниките по токсикология и професионални заболявания. Отделенията били определени особено и отговоряли на значими критерии: да не се смесват потоците от пациенти, структурите да са сравително отделени, които са относително малко натоварени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР