Проверката по случая Ало, Банов съм се удължава, тъй като

...
Проверката по случая Ало, Банов съм се удължава, тъй като
Коментари Харесай

Проверката по Ало, Банов се удължава заради документи, изпратени от Томислав Дончев

Проверката по случая " Ало, Банов съм " се удължава, защото вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил спомагателни документи до прокуратурата. Това сподели за Агенция " Фокус " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на следствието по случая " Ало, Банов съм ".
" По сведение на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура, който прави предварителната инспекция по този случай, в края на предходната седмица бяха завършили всички дейности по инспекцията ", съобщи Арнаудова, като посочи, че инспекцията е включвала както взимане на писмени пояснения, по този начин и условие и приемане на документи и аудиозаписа, който беше публикуван, и правене на експертна информация.
" Вчера обаче до основния прокурор беше постъпило писмо от вицепремиера Томислав Дончев, с което той уведоми основния прокурор, че е правил лична инспекция по този случай, претендирал е документи от разнообразни министерства и е събрал такива, които е изпратил на основния прокурор. Тези документи, които са в забележителен размер, са изпратени още във вчерашния ден до наблюдаващия прокурор в Специализираната прокуратура.
Така че макар желанието на наблюдаващия прокурор тази седмица да се произнесе с краен прокурорски акт, инспекцията ще се наложи да се удължи, с цел да се направи разбор и да се прегледат всички документи, които Томислав Дончев е изпратил и да се направи личен разбор ", изясни прокурор Арнаудова. " Освен това откакто се срещнат, сътрудниците от Специализираната прокуратура ще преценяват дали не се постановат спомагателни дейности по инспекцията ", добави тя. " Не можем да разясняваме в какво качества, за какво и в границите на какви пълномощия вицепремиерът е правил инспекция, само че по този начин или другояче тези документи са изпратени, постъпили са в прокуратурата и за нас поражда незабавно обвързване да ги проучваме, да ги съпоставим дали разполагаме към този момент с тях и да създадем спомагателен юридически разбор ", сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР