Проверката на НАП на българи с имоти в Гърция и

...
Проверката на НАП на българи с имоти в Гърция и
Коментари Харесай

Лукойл и Васил Божков са чисти пред НАП

Проверката на Национална агенция за приходите на българи с парцели в Гърция и Дубай посочила разминавания единствено на 3 лица от 2000 . Това разгласи като резултат от работата на данъчните шефът на приходната организация Румен Спецов в изявление за Нова телевизия.

Страхотна вест е, че има българи с легални приходи, с които да си разрешат парцели в непознати страни, неприятната вест е, че тези приходи не са вложени в България, разяснява Румен Спецов. Иначе данъчните били длъжни да създадат тази инспекция, с цел да защитят публичния интерес и да са сигурни, че го вършат, макар че тя не е довела до сериозен доход към бюджета на страната.

По други знакови инспекции Румен Спецов рапортува:

Към момента предприемачът Васил Божков е изчистил всичките си отговорности към бюджета. " За интервала, за който е проверяван, е чист. "

" Лукойл " - също по този начин не дължи нищо и си заплаща постоянно налозите. " Лукойл " непрестанно е проверяван, а ревизионната активност е съсредоточена върху това да откри дали има противоречие в заявеното. Румен Спецов отхвърли обаче да отговори дали има доста ревизионни актове на Национална агенция за приходите, които да са оспорени от компанията и да падат в съда.

Барселонагейт - ревизионното произвеждане е завършило. В рамките на данъчното следствие е открито едно лице с противоречие на приходите, само че към този момент всичко е платено. Установено е противоречие и при едно лице, което обаче не попада в обсега на български жители, той е със статут и е предаден на съответните управляващи да бъде обложено там. Румен Спецов не уточни дали става въпрос за Испания или Турция, накъдето стана ясно, че водят следите на парите. Останалите са обложени у нас, където е открито несъответствие и към този момент всичко по нашето законодателство е платено.

Национална агенция за приходите ще ревизира цялата финансова активност на Българския футболен съюз (БФС ). Румен Спецов чака обаче всичко да е наред, само че когато приключат инспекциите Национална агенция за приходите, ще изнесе данните.

Национална агенция за приходите не реализира политически поръчки или политически чадър , увери още Румен Спецов. Асен Василев в никакъв случай не му се е обаждал , а на въпрос дали това е правил министър председателят Николай Денков, шефът на Национална агенция за приходите отговори: " Няма по какъв начин да стане " и изясни, че двамата политици имат задоволително чест и морал, с цел да не го създадат, а и самият той също.

Идеите на Асен Василев за промени в данъчните закони не са екзотични , а се ползват в доста страни в света. Това, съгласно Спецов, се отнася и за " донус - бонус ", това е процедура в други страни. Така или другояче данъчните получават сигнали, а Национална агенция за приходите е събрал 600 000 лв. за година от сигнали и без да раздава награди. От началото на годината са получени 4500 сигнала за разнообразни нарушавания - от неиздаване на фактури и касови бележки, до неплащане на наеми, налози и така нататък

Мярката " бонус-донос " бе отхвърлена от Народното събрание, както и мярката клиентът да има право да не заплати, в случай че не е получил касова записка . И за нея Румен Спецов изясни, че се ползва - в Гърция и в Румъния тя е въведена от 10 година Тези ограничения спомагали да се изсветлява стопанската система, дружно с мярката за облагането на бакшиша.

Националната организация за приходите към този момент продава на търг коли, иззети от пияни или дрогирани водачи . За разлика от другите доходи - за тези изпълнителният шеф на организацията Румен Спецов се надява не да порастват, а да понижават и мярката за има предпазен резултат, тъй като " това, което се случва по пътищата е неприемливо ", уточни той. И добави:

Но даже и да няма сериозен резултат, данъчните ще продължат, защото това им е вменено като обвързване по закон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР