Проверката на моторното масло е непопулярна операция сред по-младите шофьори.

...
Проверката на моторното масло е непопулярна операция сред по-младите шофьори.
Коментари Харесай

Къде изчезва маслото от двигателя

Проверката на моторното масло е непопулярна интервенция измежду по-младите водачи. Следователно спадът в равнището му постоянно е изненада за лидера. Но къде отива маслото? Това ви описваме в този момент.
Естествена консумация `Къде

Във всеки мотор маслото изгаря дружно с горивото: оставайки по стените на цилиндъра по време на хода на буталото надолу, вливайки се в горивната камера през клапаните, извеждайки се в всмукателна система дружно с картерните газове през вентилационната система. Поради някои градивни особености при някои модерни мотори тези естествени разноски са много високи - публично има коли, които имат естествен разход от литър на 1000 км. Нищо не може да се направи против тези разноски. Преди да купите автомобил е добре да прочетете фабричната документи, където са посочени разхода на масло - или на 1000 км, или на 1 литър гориво.

Консумация от изхабяване на триещи се детайли `Къде

Всъщност това са същите естествени разноски, само че доста увеличени с възрастта на мотора. Маслото изчезва заради огромните пролуки сред семерингите и стените на цилиндъра, както и заради изхабяване на клапаните. Още повече масло навлиза в горивната камера от небалансирана вентилационна система. където изгаря. Тези проблеми могат да бъдат решени единствено посредством ремонт на мотора - в случай че не повсеместен " главен ", то най-малко замяна на буталните пръстени.
Повреда от задръстване на вентилационната система `Къде

При по-старите мотори въглеродните отлагания от маслото могат да запушат каналите на вентилационната система, заради което се образува нараснало налягане на газовете в картера. Съответно с тези картерни газове смазката се изстисква там, където не би трябвало. Този проблем може да бъде преодолян посредством изцяло разчистване на системата за вентилация на картера.
Течове през остарели гарнитури `Къде

Стари и развалени уплътнители разрешават на маслото да минава през съединенията на картера, капака цилиндровата глава и от други места, където има гарнитури. Обикновено тези уплътнения могат да бъдат заменени на относително ниска цена.
Специален случай `Къде

Има и друга причина, която не е доста забележима, само че усилва загубата на масло в мотора. Случва се притежателят да не употребява типа масло, посочен от производителя на автомобила. Например в магазините обичат да оферират на автомобилистите по-добри и по-модерни типове масла. И много постоянно те вършат на купувача „ мечешка “ услуга. Например, постоянно по-тънко масло с неподходящ клас на вискозитет изгаря по-активно от предложеното от производителя масло. Следователно, в случай че моторът не демонстрира други прояви на изхабяване, можете да опитате да се върнете към „ родния “ вид смазка - и може би естествената консумация ще се върне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР