Проверка в различни магазини на производители тип „фермерски“ показа, че

...
Проверка в различни магазини на производители тип „фермерски“ показа, че
Коментари Харесай

Цената на агнешкото месо в Русе скача 3 пъти, докато се озове в магазина

Проверка в разнообразни магазини на производители вид „ фермерски “ сподели, че към момента няма всеобщо зареждане и предложение на агнешко месо за идния Великден

Продавачи обясниха, че е рано, защото нормално акцията е няколко дни преди самия празник. Не знаят обаче на каква цена ще се продава месото тогава, осведоми.

В пет от тестваните магазини на разнообразни производители и снабдители се оказа, че към сегашния миг агнешко може да се закупи на цена 24 лева./кг, без значение за каква част от агнето става дума /предна плешка или заден бут./ На някои места към този момент се оферират само агнешки главички, като те се търгуват на 5.50 лева./кг.

Проверка в обществените мрежи сподели, че има предложение онлайн агне, като цената на кг главно е 8лв./кг, само че на някои места може да се направи договорка и на 5лв./кг. Има хора, които купуват по този метод, като се провеждат и вършат кооператив и след това си разделят месото.

В последна сметка резултатът е, че от производител до магазинната мрежа цената на трупното месо скача към 3-4 пъти. Предстои да се види какво ще доставят в огромните търговски вериги и на каква цена там ще предложат агнешкото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР