Проверка на министерството на финансите (МФ) и министерството на регионалното

...
Проверка на министерството на финансите (МФ) и министерството на регионалното
Коментари Харесай

3 стълба за 2 млн. и 1 тръба за 1 млн. Асен Василев откри незаконни строежи за общо 2,5 млрд. лв.

Проверка на министерството на финансите (МФ) и министерството на районното развиване (МРРБ) откри противозаконни градежи на стойност 2,5 милиарда лв. при прегледа на договорите на АПИ от 2018 година до 2021 година Това заяви в сряда министър-председателят Кирил Петков , като сподели, че повече елементи за разкритията ще бъдат обявени от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Той ще даде конференция по-късно в деня. От пресцентъра на министерството на финансите потвърдиха, че Василев ще показа изводите от отчета на работната група, образувана сред двете министерства, която ревизираше държавните поръчки.

„ Днес излиза комисията с тези изводи и ясни образци като 6 метра водосточна тръба коства 1 милион лв. за данъкоплатците на Република България, 3 стълба костват 2 милиона лв.. С подобен вид образци се събират 2,5 милиарда противозаконни градежи “, сподели Петков.

По думите му тези пари е трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, което беше изтънчено от районното министерство. Негов министър е Гроздан Караджов, излъчен от "Има подобен народ ", който в този момент е в оставка.

Правителството отхвърли След това Слави Трифонов разгласи, че от ръководещата коалиция, а

Проверката на държавните контракти демонстрира, че „ огромна част от градежите “, за които Министерство на регионалното развитие е поискало спомагателен бюджет, са противозаконни, сподели министър председателят.

Въпреки че Петков не загатна името на районния министър по време на изказването си, той даде конференция в отговор на премиера един час по-късно. Караджов назова изказванията му „ неистини “ и сподели, че министър председателят и финансовият министър са се провалили с правенето на този отчет.

"Аз не знам за желани 1 млн. лева за 6 метра тръба, нито пък за 3 стълба за 2 млн., такива неща в отчета няма ", сподели Караджов.

Той на няколко пъти назова премиерската партия "Продължаваме лъжата ". "Кирил Петков се пробва под паника да си избавя стола. Прави го на мой тил, само че не схваща, че това ще му се върне, тъй като го прави все по-несъстоятелен за хората ", добави министърът в оставка.
Опозицията отвлича вниманието като подвига звук за Северна Македония
Според Петков точно тези разкрития са повода опозиционните партии да провокират диспути в Народното събрание по тематиката за Северна Македония и по този начин да отвличат публичното внимание.

на външния министър в оставка от Има Такъв Народ Теодора Генчовска поради нейните обвинявания против премиера Кирил Петков, че води двойна политика за Северна Македония. Заседанието е безредно и има голям брой разногласия сред депутатите.

Премиерът счита спекулациите по тематиката за завършени, откакто по негово предложение министерският съвет одобри решение по-рано в сряда, че всички решения за български дейности, обвързани със западната ни съседка, би трябвало да бъдат взимани от депутатите в Народното събрание.

Заради тематиката за Северна Македония депутатите забавиха в сряда разглеждането на актуализацията на бюджета.

„ Днешният ден беше определен да се приказва за Република Северна Македония и откритията на комисията по едно и също време да не бъдат на подобен висок дневен ред “, сподели Петков.

Друга вест, която съгласно него пробват да скрият съперниците на държавното управление е тази за решението на немското министерство на финансите да изпрати немски митничари на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, които да наблюдават за корупционни нарушаване.

които бяха въведени от ръководещите и доведоха до офанзиви против тях.

„ Това е невиждано, тъй като ще има външен надзор. Не единствено българската страна взе надзор, само че в този момент ще има и немски митничари. В деня, когато това беше оповестено, в същия ден ни се изиска избор на съмнение “, сподели Петков.

Във вторник вечер ГЕРБ заяви, че ще изиска

Той прикани българите да не се поддават и да наблюдават къде се харчат парите им и сподели, че „ в този миг битката против мафията продължава “.

Вицепремиерът Корнелия Нинова също упрекна опозицията в похищение на вниманието от истински значимите неща като приемането на актуализацията на бюджета от Народното събрание.

„ Днес с гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ беше отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия да се гласоподава държавния бюджет през днешния ден. Това е извънредно безконтролно решение, защото забавянето на държавния бюджет може да докара до това от 1 юли да не се усилят пенсиите, младите фамилии да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат поддръжка “, сподели Нинова на същата конференция, на която приказва и министър председателят.

В сряда следобяд депутатите въпреки всичко започнаха разискване на актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване.

Тя сподели още, че не би трябвало да се има вяра на изказванията, че може да бъдат признати единствено обществените ограничения, а да не се гласоподава целият държавен бюджет.

„ Да се гласоподават през днешния ден разноските за пенсиите и да не се гласоподава държавният бюджет значи, че няма от кое място да дойдат доходи за тези пенсии “, сподели Нинова.

Тя прикани „ всички да се успокоят “ и да „ надделее разсъдъкът “, с цел да се одобри актуализацията на бюджета. „ След това има време за разногласия “, добави тя.

Актуализацията на бюджета се постанова, с цел да се вкарат нови антикризисни ограничения. Тя залага нови равнища на растеж на Брутният вътрешен продукт и на инфлацията, провокирана в резултат на отрицателните резултати от войната в Украйна. Сред ограниченията са по-ниско Данък добавена стойност на парното, освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ, нулева ставка на Данък добавена стойност за самун и други

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Безследно изчезнали. Как украинци търсят околните си в окупираните от Русия области  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР